Община Банско с апел към жителите на общината

08 Април 2024 | 15:49
2 коментара
Общество
Благоевград
Община Банско с апел към жителите на общината
Уважаеми съграждани,
Както вече знаете, Община Банско ще реализира през настоящата година амбициозна инвестиционна програма, една от чиито основни цели е трайното подобряване на селищната инфраструктура. Етапно ще бъдат реконструирани и ремонтирани уличната мрежи във всички населени места в общината. Безспорно, реконструкцията на улиците, особено на основни в гр. Банско като „Пирин“, „Захари Стоянов“, „Солун“ и др., изискват много добра организация на работата и стриктно спазване на сроковете. Това е ангажимент на Общинска администрация, фирмите-изпълнители и, не на последно място, на живущите и на собствениците на търговски обекти. Целта е да се започне безпрепятствена дейност с техника и работна ръка още от първия ден по график за всеки от обектите, така че да можем да ги приключим в рамките на строителния сезон и преди началото на следващия зимен туристически сезон. В тази връзка, искам да Ви информирам, че на 8 април започна изпълнението на последния етап от реконструкцията на ул.“Пирин“ и изграждането на подземната инфраструктура. Това е най-големият етап – от ул.“Петко Р. Славейков“ до ул.“Христо Матов“. Първият подетап е работата в отсечката от ул.“Петко Р. Славейков“ до ул.“Еделвайс“ (Дуцината чешма).
Едновременно с ул.“Пирин“, стартира работата и по реконструкция на ул.„Захари Стоянов“. Нейният първи етап е от кръстовището с ул. „Отец Паисий“ (магазин „Грош“) до пл. „Оборище“ (игрището на Костей блата). Апелирам към гражданите и собствениците на търговски и други обекти на посочените улици да освободят своевременно тротоарите и уличното платно от всякакви предмети и материали. Уважаеми съграждани, моля да имате предвид, че по време на реконструкциите и ремонтите, ще има някои неудобства при достъпа до имотите Ви, а в определени периоди той ще бъде възможен само пешком.
Стойчо Баненски
кмет на община Банско

Добавени коментари

Коле публикува:
10 Април 2024 | 21:33
Стига с тоя Мацуревия не разбрах те ли, че за нищо не става.
Банско е ГЕРБ! публикува:
09 Април 2024 | 12:04
Алоо, кметеее! За това ли те избрахме бе! Пеши да одим! Оди ти пеш бе! Скоро Мацурев ще се намеси и такива като вас позьори сте АУТ!

Добавете Вашия коментар

TOP