Община Банско партньор в проект Загрижени общности

25 Април 2024 | 10:24
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Община Банско партньор в проект Загрижени общности

Община Банско се присъединява към проект № DRP0200240 „Caring Communities“, финансиран по Програма Интеррег VI-Б „Дунавски регион“ 2021-2027, съфинансиранa от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Този проект има за цел да подобри качеството на грижите в общността и развие транснационални сътруднически структури в Дунавския регион. В ролята си на ключов партньор, Община Банско ще предприеме конкретни действия и инициативи за подобряване на грижите в общността и развитието на транснационални сътруднически структури в Дунавския регион.

 

Дейностите включват:
– Споделяне на опит и експертиза: Община Банско ще сподели своя опит в областта на общинското управление и социалните услуги с другите партньори в проекта. Това включва обмен на добри практики, участие в обучения и работилници и предоставяне на консултации на другите участници.
– Участие в пилотни програми и изпитване на иновации: Община Банско ще участва в пилотни програми, насочени към подобряване на качеството на грижите в общността. Това може да включва тестване на нови подходи към предоставянето на социални услуги или използване на иновативни технологии за подпомагане на гражданите.
– Участие в събития и конференции: Община Банско ще участва в събития и конференции, организирани в рамките на проекта, с цел обмен на знания и опит с другите участници. Тези събития предоставят възможност за изграждане на мрежи и установяване на контакти със заинтересовани страни от други региони.
– Създаване на мрежи за сътрудничество: Община Банско ще съдейства за създаването на транснационални сътруднически мрежи в областта на грижите в общността. Тези мрежи ще облекчат обмена на информация и опит между различните участници и ще подкрепят устойчивото развитие на социалните услуги в региона.
– Популяризиране на резултатите: Община Банско ще активно популяризира резултатите от проекта в общността и сред заинтересованите страни. Това ще включва организиране на информационни кампании, публикации в местни медии и участие в обществени събития.

Добавете Вашия коментар

TOP