Община Банско отпуска пари за болницата в Разлог

05 Декември 2020 | 16:20
5 коментара
Бизнес

С икономии по различни разходни пера ще бъде компенсирано намалението на приходите в общинския бюджет за 2020 г., стана ясно от решението на общинските съветници, които днес проведоха редовното си заседание.

Те одобриха решение, с което се освобождават от плащане на услуга по сметосъбиране и сметоизвозване някои задължени лица. Това са предприятия и институции, които от 13 март 2020 г. са преустановили за определен период от време работа по време на пандемията по заповед на министъра на образованието, министъра на здравеопазването, РЗИ и други здравни органи.

Община Банско ще подпомогне МБАЛ-Разлог с 20 хил. лв за закупуване на кухненски асансьор. Решението на съветниците е в резултат на молба за съдействие от страна на ръководството на болницата.

Съветниците приеха промяна в правилника за работа на ОбС, която им дава възможност, при определени обстоятелства, да провеждат заседанията си неприсъствено.

В съответствие със Закона за защита от шума в околната среда беше актуализирана наредбата за търговска дейност на територията на община Банско. Претърпя промени и наредбата за платеното почасово паркиране в курортната зона на гр. Банско и по определени улици в гр. Добринище.

Влизането в сила на режима за платено паркиране за всяка конкретна зона ще се обявява със заповед на кмета на община Банско.
 

Добавени коментари

Истината публикува:
07 Декември 2020 | 09:47
На всички е пределно ясно че тъпите йопета прекопираха всичко интересно от Разлог. Те друго не могат да измислят. Затова сега с най новото направо избиха рибата. Указа се че новия президент на САЩ Джо Байдън бил от Банцко и името му било Джьоре Бенин. Сега се търси къща да я направят музей. Смешници гъвета.
Тъпи Йопета! публикува:
06 Декември 2020 | 15:17
Как не ви е срам, за какво да ви се извиняваме, че ако не е тази болница къде ще идете бе шупларе?!
Банскалия публикува:
05 Декември 2020 | 20:27
Разлог ни дължи вече голяма услуга!!! Браво, Кадев! А сега да помислят как да ни се извинят за Неофит Рилски!
111 публикува:
05 Декември 2020 | 19:02
Браво колега Кадев
Разлог публикува:
05 Декември 2020 | 19:01
От тия кръгови кръстовища нищо не остана

Добавете Вашия коментар

TOP