Община Банско отново е лидер по прозрачност

15 Юни 2023 | 11:49
3 коментара
Общество
Благоевград
Община Банско отново е лидер по прозрачност

За втора поредна година, Община Банско оглавява рейтинга със 100% изпълнение на критериите за прозрачност, оценявани от фондация „Програма достъп до информация“ в нейното постоянно наблюдение на законодателството и практиките, свързани с достъпа до информация в България и активно публикуване на информация в интернет.

 

В прегледа и оценката са включени интернет страниците на 562 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публичноправни субекти и независими органи на власт. Целта на проучването е да се оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация за активно публикуване на информация в интернет, и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

 

Нивото на прозрачност през 2023 г. бе оценявано с точки по различен брой индикатори, като за общините те са 118.
Банско е единствената община и институция, която покрива критериите на 100%. До абсолютния връх Общината стига след отличните резултати през 2021 г. – 97,4%, през 2022 г., когато пак беше най-високо оценената институция в страната с 98,7% изпълнение на задълженията си по ЗДОИ за активно публикуване на информация в интернет, и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

Добавени коментари

видов ден публикува:
15 Юни 2023 | 17:46
Ами то много прозрачно се краде нямат приреснение нито от полиция нито от прокуратура всички са в кюпа
Истина е,истина! публикува:
15 Юни 2023 | 16:49
Допитването стана на база 100% проучване на всички общински служители.Един ден се бяха заключили и направиха допитването бързо,бързо! Е-е-е,как бе? Така се прави! Питаме нас си и успехът е гарантиран.Нека питат нас-простолюдието,та да видиш колко процента ще са.
23 публикува:
15 Юни 2023 | 14:51
Ужас!!! Не може да бъде истина та това е наи корумпираното ръководство в историята на банско

Добавете Вашия коментар

TOP