Обществените чешми в Благоевград са в критично състояние, общината нехае

21 Юли 2023 | 08:47
0 коментара
Общество
Благоевград
Обществените чешми в Благоевград са в критично състояние, общината нехае

Ремонт на обществените чешми – за това призовават голяма част от жителите на областния център, тъй като в най-големите жеги вода по централните улици трудно може да се намери.

Спукани довеждащи тръби, изкъртени конструкции и следи от вандалски прояви. Така изглеждат повечето обществени чешми в най-населените квартали на Благоевград.

„Особено в горещините би трябвало да има хората да се разхладят по някакъв начин. Ако всичко бъде ремонтирано и оправено, би било прекрасно“, коментира Теменужка – жител на Благоевград.

„Аз дори не знам къде има обществени чешми тук…То не е само през лятото, то по принцип трябва да има…“, каза Васил.

„Въздухът е много топъл, за децата е хубаво…плюс това са вкарани доста средства…трябва да се ползва рационално, това е спасението в тези температури“, каза Кирил Вълков.

Още от миналото лято община Благоевград се стреми да ремонтира изоставените чешми в града. След всеки ремонт обаче вандалите чупят подновеното.

„Трябва да се повишат санкциите и самите институции да стане ясно коя за какво отговаря. Защото ние не притежаваме правомощия както другите институции, а отделно там не са толкова високи и глобите.

Голямото богатство на нашия град е точно реката, водата, така че е нормално хората да отиват там…“, коментира Илко Стоянов – кмет на община Благоевград.

За да бъдат съставени актове, трябва лицето да бъде установено в момента на деянието, което извършва. Такива случаи обаче са рядкост, тъй като чупенето на чешмите и другото общинско имущество най-често се случва нощем.\ bnt.bg

Добавете Вашия коментар

TOP