Обществената поръчка за ремонта на училището в Кресна за над 2 млн. лв. стигна до КЗК, две фирми обжалват резултата от конкурса, спечелен от „Вантроник“

02 Февруари 2019 | 20:19
1 коментара
Общество

Обществената поръчка за ремонт на училището в Кресна, която е на стойност над 2 милиона лева, стигна до Комисията за защита на конкуренцията.

Жалби са депозирани от двама от декласираните участници – ДЗЗД „Монолитстрой”, в което са фирмите на благоевградските бизнесмени Байкушев и Чорбаджийски, и ДЗЗД „Билд Кресна“, в което участват фирма на софиянеца Тома Чакалов и на Жолт Балог.  Двете дружества оспорват резултата от проведената обществена поръчка, спечелена от фирма „Вантроник“ ЕООД на Иван Давидков от Симитли.

„Нормално е да има жалби. Изчакваме решението на Комисията за защита на конкуренцията. В тези времена всеки се бори да изкара някой лев”, коментира кметът на община Кресна Николай Георгиев.

Председател на 7-членната комисия, провела процедурата за обществената поръчка, е благоевградската адвокатка Албина Анева, която е юрист към община Кресна.

Адвокат Анева уточни, че от 10 участници само двама обжалват пред КЗК, като делото е насрочено за разглеждане на 7 февруари. Обществената поръчка включва ремонт на сградата и двора на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Фирмата, класирана на първо място – „Вантроник“, е посочила срок за изпълнение на обществената поръчка 270 дни. Техническото предложение е изготвено съгласно изискванията на документацията и техническата спецификация, пише в официалния протокол на комисията.

Това обаче не са успели да постигнат фирмите „Монолитстрой“ ДЗЗД  и „Билд Кресна” ДЗЗД, които отпадат, тъй като са представили оферта, която не отговаря на предварително обявените условия на поръчката. „Комисията не може да придобие представа за ресурсната обезпеченост от гледна точка на строителна техника и механизация за всяка дейност и разпределението и използването й по дейностите, посочени в линейния график, с което предложението на участника не обосновава навременното и качествено постигане на целевите резултати и съответно не гарантира качественото и срочно изпълнение на поръчката“, са мотивите за отстраняване на двете фирми.

До финала достигат три фирми, като на първо място с 50 точки е класирано техническото предложение на „Вантроник“ ЕООД, която предлага ценова оферта от 2 157 208 лв. с ДДС за ремонта. На втора позиция е „Агромах” ЕООД, представлявана от Николай Динев, чието техническо предложение е оценено с 35 точки, а предлаганата цена е  2 158 800 лв. На трето място е класирана фирма „Водно стопанство“ АД, която получава 30 точки за техническото предложение, а нейната ценова оферта е 2 158 244 лева с ДДС. в.Струма

Добавени коментари

защо? публикува:
03 Февруари 2019 | 08:07
Защо се обжалва? Сигурно има нещо нередно!

Добавете Вашия коментар

TOP