ОбС Сандански даде зелена светлина на социолога К. Стойчев за използване на минерална вода от Хотово

11 Юни 2018 | 12:23
0 коментара
Бизнес

Социологът Кънчо Стойчев в качеството си на управител на „Борго Ла Виня” ООД ще може да ползва минерална вода от минерално находище „Хотово” в санданското село Хотово.

Това реши общинският съвет в Сандански на свое редовно заседание. Част от жителите на селището преди време внесли жалба в общината, че има недостиг на минерална вода. Съветниците обаче смятат, че искането съответства на плана и политиката за развитие на общината. За ползването на минералната вода ще се плаща годишна такса.

От няколко години Кънчо Стойчев има ранчо в съседното селище Зорница. „Дано не повлияе на дебита на минералната вода в хигиенната ни баня, която е единствена в региона. В момента част от живителната и лековита течност изтича, без да се ползва по предназначение. В къпалнята ни идват много хора и от другите села, имаме и пералня”, заявиха жители на село Хотово.  

Преди два месеца местните хора били притеснени от искането на собственик на къщи за гости да ползва част от минералната вода. Жителите се страхуват, че може да намалее водата в банята. В същото време всяко село има нужда от инвестиции, това осигурява работни места и привлича туристи. 

Добавете Вашия коментар

TOP