ОБС реши: Намаляват с 30 % наемите на общинските търговски обекти в Благоевград

13 Ноември 2020 | 12:38
0 коментара
Общество

Общински съвет – Благоевград одобри предложение за намаляване немите на общинските офиси с 20 % и на търговските площи с 30 %, предаде „Фокус”. Мярката ще бъде в сила до края на месец март. При необходимост е възможно да бъде удължена. Целта на мярката е да се помогне на бизнеса, предвид Ковид кризата и да не се допуска фалита на различни фирми и обекти в Благоевград.

По време на редовното заседание на местния парламент бяха промени в членовете на постоянните комисии. След като Теодор Велчев подаде оставката си като председател на Комисията по следприватизационен и следконцесионен контрол, на негово място общинските съветници избраха Мария Гошева. Същата освободи мястото си в комисиите по: образование, култура и вероизповедания и социална и жилищна политика.

Общинският съветник Калоян Ханджийски, неодобрявайки изборът на нов председател на Комисията по следприватизационен и следконцесионен контрол подаде своята оставка от нея. На негово място бе избрана Лилия Мечева. Същата става и член на комисията по социална и жилищна политика. В Комисията по образование, култура и вероизповедания новият член е Соня Ставрева.

Общинските съветници също така направиха промени в правилника за своята работа, едно от които е свързано с това, че общинските съветници вече ще могат да участват в заседанията, както и да гласуват посредством възможностите, които предоставя виртуалното пространство.

Добавете Вашия коментар

TOP