ОбС реши: Мощанската къща преминава в ръцете на децата на Благоевград

28 Април 2023 | 14:24
0 коментара
Общество
Благоевград
ОбС реши: Мощанската къща преминава в ръцете на децата на Благоевград

Мощанската къща в кв. „Вароша“ на Благоевград се предоставя за безвъзмездно ползване на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Това решиха на днешната сесия общинските съветници. Точката, залегнала в дневния ред предизвика реакции от страна на досегашния наемател и граждани, които се изказаха на трибуната в зала „22-ри септември“.

Първа думата по точката, касаеща Мощанската къща в старинния квартал Вароша взе досегашната наемателка – Надежда Андонова, която остро се противопостави на предложението да бъде прекратен договорът й, който изтича след близо година. Общинският съветник Кирил Илиев изрази своята позиция, според която в случая общинският съвет става страна по сключения от бившия градоначалник Атанас Камбитов договор. В него се предвижда прекратяване във всеки един момент, в който общината реши. Илиев попита защо не се изчака договорът да изтече. Кметът на община Благоевград, Илко Стоянов, отговори, че в случая става дума за сключен договор с търговско дружество и е наложително Мощанската къща да премине към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Съветниците определиха временна комисия за подбор на кандидати за съдебни заседатели на Районен съд – Благоевград с председател Давид Петров.

Те приеха и върнатата за разглеждане точка относно регламентирането на престоя и паркирането на територията на общината.

Решено бе да се даде право на строеж върху общински имот за нов Център за спешна медицинска помощ. Съветниците одобриха списъка на спортните имоти и дадоха зелена светлина за приемане на ПУП за района на бившите казарми. 

Добавете Вашия коментар

TOP