ОбС Разлог отряза Любен Татарски, поиска компенсация със 7 нови служители по селата

30 Декември 2023 | 11:23
19 коментара
Общество
Благоевград
ОбС Разлог отряза Любен Татарски, поиска компенсация със 7 нови служители по селата
Кое налага трети заместник-кмет на община Разлог в новата структура на общинската администрация, при условие че заместник-кметовете винаги са били най-много двама? Всички тук искаме административната тежест да бъде намалена, броят на администрацията да бъде редуциран, разходите да бъдат намалени, а правим обратното. На комисия се изтъкна доводът, че функциите на администрацията били увеличени, но според мен това може да бъде неутрализирано с въвеждането на електронни документи, с които сме доста изостанали в сравнение със съседни общини. Ако все пак това е така и наистина се налага още един заместник-кмет, тогава предлагам да бъде увеличен с по 1 щат персоналът на всички 7 кметства в общината, защото хората в селата имат същите права, както и гражданите“.

Това беше единственият въпрос по горещата за всяка община точка за състава на общинската администрация през следващата година, зададен на последната сесия в Разлог. Повдигна го бившият кмет на Разлог Любен Татарски, който в момента е съветник от СДС /ВМРО-БНД/ и е притиснат в ъгъла от колегите съветници и настоящата кметска управа. Служител на Общината обаче веднага парира бившия кмет, че трима заместник-кметове е имало и през 2008 г., когато численият състав на администрацията е бил 154 души, а сега новото предложение е за редуциране на състава до 144. Колега на Татарски пък се върна още по-назад в спомените и подчерта, че е имало години, когато администрацията е наброявала 26 души и работата пак е вървяла. „Че администрацията е раздута, раздута е, но в крайна сметка кметът сам решава колко заместници ще са му нужни“, обобщи той.

В крайна сметка съветниците приеха предложението на кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев за оптимизиране числеността на общинската администрация с включен трети заместник-кмет и отхвърлиха предложението на Татарски за прехвърляне на 7 щатни бройки от общата администрация към селата. На последната за годината сесия местните народни избранициосвободиха от такса битови отпадъци МБАЛ – Разлог, но отказаха да направят същото и заучилищата в общината с мотив, че налогът няма да ги затрудни особено. Изключение бе направено само за училището в Елешница и Помощното училище в Горно Драглище, които поемат и ученици от други населени места, харчат много гориво за транспортирането им, а наличният училищен автобус е от 2007 г. и се налага всеки ден да върти по 18 км по черни пътища, което води и до честите му ремонти. 

По почти всички точки в дневния ред на сесията имаше остри изказвания, които повдигнаха нерешени от години проблеми в общината. Така стана ясно, че 15 детски градини и 11 училища разполагат сами с двама ресурсни учители, както и че Общината трябва да засили контрола си върху инвестициите на ВиК оператора. Рутинна точка за даване под наем на преместваем обект в с. Годлево пък разкри, че от двайсетина години неясно как и защо наемателят на обекта плаща за 25 кв.м, а реално винаги е ползвал 30 кв.м, освен това въпросната каравана не е преместваем обект, а изградена върху бетонов постамент и би било редно по-скоро да бъде съборена, отколкото собственикът й да бъде допуснат до участие в предстоящия търг за наем. След дълго пресмятане с помощта на няколко телефонни калкулатора, в крайна сметка съветниците изчислиха колко точно ще трябва да плаща занапред наемателят на обекта на база фиксирана наемна цена от 2,50 лв./кв.м без ДДС. Не минаха без коментари дори точки като разрешение за поставяне на билборд /отново Л. Татарски настоя Общината да вкара регламент къде точно могат да се поставят такива/, както и предложението на Кр. Герчев Общината да даде за ползване автобус на училището в Горно Драглище /оказа се, че искането на директора на училището е от август, но едва в края на декември то влиза за приемане в ОбС/. В същия режим с изказвания преди гласуването беше приета и план-сметката за разходите по събиране, транспортиране и третиране на битовите отпадъци през 2024 г., за които Общината е дала 3 250 273,79 лева. На практика пълен съветнически консенсус имаше единствено по предложението на кмета Общината да постави две соларни пейки и една соларна автобусна спирка на подходящо място.в.Струма

Добавени коментари

Мишо публикува:
01 Януари 2024 | 20:14
Каква оправия искате не знам,какво чудо е това и" на мене" ги създаде,а сега го играе опизиция,а за администрацията,какво да кажа,половината та и повечето са опизиция на герчевия,а той си мисли,че са негови хора от копаят му гроба по разни барбекюта и механички,Гергана е жив пример,колко винце изджока при джурката ,а сега се е залепила за Герчев та чак ще го удуши,ами оная кривокраката братовчедка на кандидат съветничката дето щерката и се друса,пълен смях,осети се бе Герчев та осети се бе човек,тия те провалиха и пак ще те провалят,страшно задкулисие,не го ли виждате?
ох боли публикува:
31 Декември 2023 | 12:08
тончев казва всичко за това крадливо управление - през оная работа им е ,жалко за разлог
До Разлог публикува:
31 Декември 2023 | 10:08
Любен "и на мене" е най праведния сега е решил вече да е честен,разбоинико подъл.
До местен публикува:
31 Декември 2023 | 06:06
Кое беше това село Баня ??? Нема плаж нема баня минерална вода могат да видят само по телевизора!!! По добре да го кръстят село Герчево , Джурово може и Гърменово. Населението на селото вече е нежелано може да се изнася от там .
Дункин публикува:
31 Декември 2023 | 03:24
Любен Татарски да яде баХура...
Местен публикува:
30 Декември 2023 | 20:50
Татарски, Гърменов и Чучулайния зет - Гюров превзеха село Баня. За тях няма ли проверки? Съсипаха ни селото, но пък се сдобиха с имоти, имоти........
Пламен публикува:
30 Декември 2023 | 20:34
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio
Вънджовия публикува:
30 Декември 2023 | 19:49
Чекам да дойде моменто в който ,че ви конфискуват всичко крадливо племе ..
Tcveti Lazarova публикува:
30 Декември 2023 | 18:27
Подкрепям изказването на Г-н Герчев,че не е необходимо допълнително назначаване на трети кмет в община Разлог,както и зам.кметове към кметствата. Вместо това,да се въведе Електронно обслужване-услуги за гражданите.
пепи публикува:
30 Декември 2023 | 18:13
ми той кмета не работи вие искате другите няма как ,рибата мирише откъм главата
Tcveti Lazarova публикува:
30 Декември 2023 | 17:41
Подкрепям изказването на Г-н Герчев,че не е необходимо допълнително назначаване на трети кмет в община Разлог,както и зам.кметове към кметствата. Вместо това,да се въведе Електронно обслужване-услуги за гражданите.
КРАСИ публикува:
30 Декември 2023 | 16:59
АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОЩИНА РАЗЛОГ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАМАЛЕНА,ОСОБЕНО НА ТЕЗИ ,КОИТО РАБОТЯТ В РАЗЛОГ!!!! МИНАЛАТА ГОДИНА ПОПАДНАХ НА АБСОЛЮТНО НЕКАДЪРНИ СЛУЖИТЕЛИ!БЯХ ИЗУМЕНА ЗА КАКВА РАБОТА ТЕЗИ ХОРА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ!ГОСПОДИН ГЕРЧЕВ,НАМАЛЕТЕ СЪСТАВА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА А НА АСТАНАЛИТЕ ПРОВЕРЕТЕ ТОЧНО КОЛКО СА КАДЪРНИ И ОТ 8 ЧАСА КОЛКО ВРЕМЕ РАБОТЯТ,КОЛКО ВРЕМЕ ПИЯТ КАФЕ,КОЛ.КО ВРЕМЕ КЛАКАРСТВАТ И ОЩЕ И ОЩЕ..КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ СТРОЙТЕЛСТВО НА ХИГИЕННА БАНЯ В ПЕРЛАТА НА РАЗЛОЖКА ОБЩИНА-С БАНЯ?.ВСИЧКИ ПАРИ ОТИВАТ ЗА РАЗЛОГ,А ЗА СЕЛАТА ТРО ИТЕ..
СБАЛ публикува:
30 Декември 2023 | 15:35
хахаха сега ли разбрахте какво ни показват тия красавци свят ще ни се завие
МБАЛ публикува:
30 Декември 2023 | 15:20
Докторчето на преден план гласува ли или показва нещо друго с ръцете?
Razlog публикува:
30 Декември 2023 | 15:13
До горния: Народът е казал “ Каквото пожелаеш на другия, тъпкано ще ти се върне!”
дине катев публикува:
30 Декември 2023 | 13:54
боклуци избрахме и това е
До джюровите мекерета публикува:
30 Декември 2023 | 13:53
Любене ти си направил най големите зло за тоест град не те ле срам бе разбойник ти си мислиш че хората те заборили,какви си сътворил бе мошеник.
Разложенин публикува:
30 Декември 2023 | 12:13
Е се вече може да напреете Тефико зам кмет и след некоя година Герчев и компания ,че ги гонихме с камене
дине коцаков публикува:
30 Декември 2023 | 11:36
бай любен е политически труп и остава в историята като проектанта на задкулисието и корупцията в разлог и тава се доказа и людето вече неще лубен джуровия и дуди и тримата са милионери дано с тия пари свещи да си купуват

Добавете Вашия коментар

TOP