ОбС-Петрич прие бюджета на общината за 2017г. Хората на В. Илиев - против, д-р Френгов и Р. Стоянов чакаха оферти

10 Февруари 2017 | 17:39
2 коментара
Общество

Общински съвет – Петрич прие бюджета в размер на 32,6 млн. лв. на общината за 2017 година, с 4,2 млн. повече от миналата година.

„Благодаря Ви за отговорната работа по комисии. Доказахме, че работим като екип и дано резултатите при изпълнението на бюджета го потвърдят. Имаме с четири милиона по-голям бюджет за годината и това е благодарение на тази екипност. Успех на бюджет 2017”, каза кметът Димитър Бръчков след приемането на бюджета.

Въпреки очакванията за бурни дебати гласуването мина без проблеми и така: 8 против и 22-ма от съветниците гласуваха "за" бюджета. 

След първата точка бе поискана почивка от съветника Стоян Николов, за да обсъдят гласуването. Връщайки се в залата съветниците от "Роден край" на екскмета Вельо Илиев гласуваха против и не подкрепиха бюджета на Бръчков въпреки, че в бюджета са заложени 1 млн. лв. стари задължения наследство от гурото им В. Илиев. 

Любопитното в случая е, че съветникът от групата на "Роден край" Росен Велев, който е от село Кулата не подкрепи инвестиция от 30 000 лв. за селото, както и Янко Панев, който не защити инвестиция от 50 000 лв за село Кърналово. Георги Стоилков, който не защити инвестиция за 25 000 лв. за село Самуилово, както и говорителят на групата съветници Стоян Николов, който гласува против инвестиция от 150 000 лв. за село Първомай. 

Най-вероятно това бе поредната политическа поръчка за бойкот срещу екипа на кмета Бръчков, но по интересното е, с кои очи съветниците ще погледнат жителите на селата, където живеят. 

Освен групата съветници от "Роден край" други двама бойкотираха заседанието. Това са съветниците Росен Стоянов и д-р Христо Френгов, които не пожелаха да присъстват на приемане на бюджета на ОбС-Петрич и стояха пред залата, вероятно очаквайки оферти от колегите си съветници.

Под сурдинка в южното градче се коментира, че именно д-р Френгов бе сивия кардинал в здравното заведение МБАЛ-Рокфелер, където загуби позиция след обединяването на двете болници в Петрич и Сандански.

Това бе една грозна сцена на местните депутати, които станаха за подигравка пред цялата общественост присъстваща на редовното месечно заседание на Общински съвет Петрич.

Добавени коментари

МАРИЯ публикува:
11 Февруари 2017 | 08:14
НЕМА ТАКАВА ИЗЛАГАЦИЯ НЕМА РАЗБЕРЕТЕ ДА СИ СЪВЕТНИК ИЗБРАН ОТ ХОРАТА ОТ СЕЛОТО ЗА КЪДЕТО СА ОПРЕДЕЛЕНИ ПАРИ И ДА НЕ ГИ ГЛАСУВАШ ЗАЩОТО ТАКА ТИ Е КАЗАЛ ГЮПКАТА И ВЕЛИО Е МАЛКО КАЗАНО ОЛИГОФРЕНИЯ ТОВА СА ХОРА БЕЗ МНЕНИЕ НО ТОЗИ ПАТ СЕ ВИДЕ ВСИЧКО А И НЕКА ХОРАТА ДА РАЗБЕРАТ КОЙ СА ИЗБРАЛИ ДА ИМ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ.
ахахах публикува:
10 Февруари 2017 | 19:27
Я тва е кефалска работа да живееш в едно село и да гласуваш против инвестиците в него..... скъпи съселяни другия път мислете преди да гласувате.

Добавете Вашия коментар

TOP