ОбС отхвърли искането на кмета Ил. Стоянов за поемане на дълг от 17,5 млн. лв. за парк “Бачиново”

27 Май 2022 | 11:25
4 коментара
Политика
ОбС отхвърли искането на кмета Ил. Стоянов за поемане на дълг от 17,5 млн. лв. за парк  Бачиново”

С 18 гласа за, 16 против и 4 въздържали се местният парламент на Благоевград отхвърли искането на кмета Илко Стоянов за поемане на дълг от 17,5 милиона лева за подновяване на парк “Бачиново” и плажа. Час и 45 минути отне дискусията, в която се включиха с изказвания много граждани.

В дебатите преди гласуването повечето съветници заявиха,че не са против развитието на Благоевград, но не с цената на заеми. Радослав Тасков пък заяви,че е имало натиск върху него и други съветници да променят решението си,но той не се плашил и оставката винаги била в джоба му.

Кметът Стоянов обяви,че проекта не му е самоцел, но в момента такъв е програмния период, в който кандидастват за дългове и проекти и другите общини в България. Той обясни,че от тук нататък ЕС няма да дава безвъзмездни пари за проекти и това трябва да го знаем.

Съветниците от ГЕРБ и БСП пък заявиха,че нямат намерение да гласуват за едни красиви картинки без сметки и без техническа документация. Според тях риска е огромен за общината, а и приоритетите на града са други.

Важната тема напълни пленарната зала с благоевградчани, които преди началото на заседанието бяха на протест на площада пред залата.

Решението бе посрещнато с аплодисменти.

Добавени коментари

Иван публикува:
27 Май 2022 | 17:58
Браво на гражданите на Благоевград! Срам за онези общински съветници, които гласуваха срещу своите съграждани, които ги вкараха в съвета на тлъстичка заплата! редно е да си подадат оставките, защото вървят срещу своите избиратели и са позор за град! Вън и кмета с неговите алчни амбиции! А Мама Кажа не знам какво търси още там - тоя да ходи да пасе козите на село! Но недоумявам с кой акъл уважаваният д-р ТАКОВСКИ СЕ ПОДЛОЖИ НА КМЕТА, какво печели, като плюе на народното мнение! Не бих отишъл при такъв лекар!
добра новина публикува:
27 Май 2022 | 15:06
Браво! Не очаквах. Благоевград се спаси от воденичен камък на шията.
Разум публикува:
27 Май 2022 | 12:28
Я, че то тези имали необходимия разум за да озаптят един алчен и граблив индивид. Все пак Благоевград има шанс да тръгне напред. Сега да се стегнат и една ревизия на предишните управления и обществените им поръчки. Да, да, ама НЕ.
Лейди публикува:
27 Май 2022 | 11:46
Браво за пръв път на Об съвет

Добавете Вашия коментар

TOP