ОбС-Кресна: Емил Божинов и Йордан Лазаров влязоха в пререкания за ВиК Асоциацията на Пиринско

02 Юли 2016 | 17:59
0 коментара
Общество
ОбС-Кресна: Емил Божинов и Йордан Лазаров влязоха в пререкания за ВиК Асоциацията на Пиринско

Община Кресна каза „Не“ на ВиК Aсоциацията в област Благоевград. На вчерашното извънредно заседание на Общински съвет местните парламентарсити гласуваха да не се присъдеинят към ВиК асоциацията на Пиринско и по този начин нито едно населено място в областта няма да може да кандидатства по програми за европейско финансиране, с цел подобряване на инфраструктурите във ВиК сектора.

С 8 "за" 1 против и 4 въздържали се ОбС-Кресна отхвърли поканата на Областния управител Бисер Михайлов и не се присъедини във ВиК-Асоциацията на Пиринско.

Съветникът и общински председател на ГЕРБ-Кресна Георги Георгиев гласува единствено за присъединяване на ВиК - Асоциацията. Другите трима съветника от групата на ГЕРБ гласуваха въздържали се и препънаха губернатора Бисер Михайлов. 

Недостатъчно добра разяснителна кампания обаче стана препъни камък и населението в община Кресна в болшинството си бе против обединяването на ВиК дружествата в областта.

Култов момент от сесията беше и фактът, че населението на общината присъстваше в залата и посрещна с бурни овации отрицателния вот.

Хората не дават дума да се каже за подобно действие, а съветниците бяха на тяхна страна.

На днешното сесията присъстваха и много жителите на общината, които се бяха предварително подготвили с подобаващи плакати, които гласяха:

 

„Господа, не продавайте водата на Кресна“

 

„Водата е живот, а животът е безценен“

 

„Гласувайте за хората на Кресна, водата е тяхна“

С 8

 

В крайна сметка след бурни дебати местните парламентаристи с 8 гласа "за", 1 против и 4 „въздържал се“ отхвърлиха поканата на Областния управител Бисер Михайлов и не се присъединиха във ВиК Асоциацията на Пиринско.

ОбС-Кресна: Емил Божинов и Йордан Лазаров влязоха в пререкания за ВиК Асоциацията на Пиринско

Добавете Вашия коментар

TOP