ОбС Благоевград заседава утре: Асен Кайнакчиев ще положи клетва като общински съветник

25 Ноември 2021 | 14:06
0 коментара
Политика
ОбС Благоевград заседава утре: Асен Кайнакчиев ще положи клетва като общински съветник

37 са точките, включени в предварителния дневен ред на редовното заседание на Общинския съвет в Благоевград, което ще се състои в петък (26 ноември) от 9:30 часа. 

Асен Кайнакчиев ще положи клетва като общински съветник от квотата на ПП „Глас народен“ на мястото на  д-р Теодор Велчев, който бе избран за временно изпълняващ длъжността медицински управител на СБАЛО „Свети Мина“ – Благоевград – това обяви на традиционната си пресконференция Радослав Тасков, председател на ОбС – Благоевград. 

След попълване състава на постоянните комисии, свързано със смяна на общинските съветници сесията ще продължи с питане на общинския съветник Кирил Ваклинов към кмета Илко Стоянов: 

Какво ще се случи с фестивалите и кога ще бъде изработен и качен  на сайта  културният календар за 2022 година?

Каква е ситуацията с фонд „Култура“, изплатени ли са средствата от втора и трета сесия по спечелените проекти?

Във време на пандемия предвижда ли община Благоевград облекчения за частните школи и независимите артисти като създаване на фонд „Солидарност“ по подобие на София, освобождаване от наем на общински зали и външни пространства за културна дейност и подкрепа на благоевградските организатори на фестивали и културни събития?

Колко средства ще бъдат заложени в бюджета на община Благоевград за фонд „Култура“ за 2022 година?

По думите на Радослав Тасков на редовното заседание на Общинския съвет в Благоевград утре се очаква сериозен дебат по предложението на кмета Илко Стоянов за създаването на две нови общински дружества „Чистота“ и „Озеленяване“, които ще заменят дейността на общинска фирма „Биострой“.

На заседанието в зала „22 септември“ ще се допуска присъствие само при представяне на „зелен сертификат“ – Цифров COVID сертификат на ЕС, Удостоверение за преболедуване на COVID-19.

Валиден документ за изследване е и медицински документ, удостоверяващ отрицателен резултат от проведено изследване, валиден до 48 часа от проведено изследване с бърз антигенен тест или до 72 часа от проведено PCR изследване

Добавете Вашия коментар

TOP