ОбС-Благоевград решава за правилника за избор на омбудсман

20 Февруари 2024 | 16:18
0 коментара
Политика
Благоевград
ОбС-Благоевград решава за правилника за избор на омбудсман
Председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков свиква редовно заседание на местния парламент този петък от 09.30 часа в зала "22-ри Септември“от ОбС.

В предварителния дневен ред са включени 54 точки, като най-интересни сред тях се очаква да бъдат тези, които касаят избора на обществен посредник в Община Благоевград.

В рамките на заседанието местните парламентаристи ще трябва да решат дали да приемат новия Правилник за организацията и дейността на обществения посредник на територията на община Благоевград, ведно със становище № В-00-93/09.02.2024 г. на Временна комисия за подготовка на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

Ако точката бъде гласувана и решението е положително, то в рамките на следваща точка, общинските съветници ще трябва да създадат временна комисия (Комисия по номинация) и избор на председател и членове за провеждане на процедура по избор на обществен посредник на територията на Община Благоевград.

Припомняме, че преди месец председателят на местния парламент каза на пресконференция, че Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година.\blagoevgrad24

Добавете Вашия коментар

TOP