ОбС-Благоевград прие бюджета на общината

15 Февруари 2024 | 12:16
1 коментара
Политика
Благоевград
ОбС-Благоевград прие бюджета на общината
Общински съвет – Благоевград при Бюджет 2024 година на Община Благоевград.

Това се случи по време на днешното извънредно заседание на местния парламент.

Кметът Методи Байкушев обясни, че детайлно бюджетът е бил представен по време на проведеното в Благоевград обществено обсъждане, както и в постоянните комисии към общинския съвет. От думите му стана ясно, че на база това са били направени леки корекции, така че да отговарят на нуждите на обществото.

"Бюджетът е политика, не е само числа, които да управляваме. Предвидили сме реални приходи, които ще реализираме през тази година, разходната част е намалена“, каза още той.

Макрорамката на Бюджет 2024 година е в размер на 45 785 337 лв. Предвидените разходи пък са в размер на 43 599 688 лв., което означава, че положителният баланс за годината ще бъде в размер на 2 185 649 лв. Дефицитът в Бюджет 2024 година е в размер на 20 209 868 лв.

Сред основните приоритети, залегнали в Бюджет 2024 година са благоустрояване на града, повече пари за малките населени места и образование, развитие на социалните услуги, културата, спорта и други.

Кметът Байкушев добави, че Община Благоевград работи много активно и за привличането на повече инвеститори, с което се очаква да се генерират и повече приходи в общинската хазна. Друга важна задача пред общинското ръководство е да се актуализират общинските такси, така че да бъдат адекватни за времето си и да са сравними с тези на останалите общини.

След гласуването на Бюджет 2024 година председателят на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков каза: "Да ни е честит Бюджет 2024 година на Община Благоевград" и даде 15-минутна почивка по искане на групата на ГЕРБ в местния парламент. \focus

Добавени коментари

Нина публикува:
15 Февруари 2024 | 22:38
Като приходите са повече от разходите, защо ни загробихте с нов дълг? И защо. И защо е пишете за това?

Добавете Вашия коментар

TOP