ОБС Банско прие единодушно Програмата за управление на общината

28 Февруари 2020 | 16:21
6 коментара
Политика

Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие предложената от кмета Иван Кадев Програма за управление на община Банско през мандат 2019-2023 г.

В изготвянето и́ са взети предвид данни, които очертават основните проблеми и посоките за развитие на общината.
Като водещи цели са изведени: преодоляването на наследената финансова стагнация, възстановяването на икономическата активност на общината , забавена от развитието на Ски зона Банско и тази над гр.Добринище, както и постепенното възвръщане значението на Банско като средище за професионално образование, особено в сферата на туризма.
В мерките за постигането на целите за набелязани дейности за създаване и поддържане на функционална инфраструктура. Конкретно – възстановяване и изграждане на нови детски площадки, довършване реконструкцията на ул.”Пирин”, изграждане на ул.”Найден Геров”, изграждане на тротоари и осветление на ул.”Явор”, обновяване на уличното осветление, увеличаване на зелените площи, премахване на въздушните кабели.
През управленски мандат 2019-2023 предстои решаването на отлагани с години инфраструктурни въпроси като приключване на процедурата за приемане на ПУП на „Нови селищни образования”, изграждане на Обреден дом в гробищния парк на гр.Банско и благоустрояване на гробищните паркове във всички селища на общината.
Утвърждаването на Банско като предпочитана дестинация за целогодишен туризъм в различните му форми налага и изграждане на мултифункционална зала в настоящия мандат.
Въвежда се принципа „Ти решаваш”, според който процент от годишната инвестиционна програма ще се заделя за благоустройство след допитване на живущите по места.
Специално внимание в управленската програма е отделено на осигуряването на качествена и достатъчна като количество вода за всички населени места в община Банско.
В одобрения от общинските съветници документ са набелязани мерки за подпомагане на малкия и средния бизнес, здравеопазването, спорта, културата и образованието, обществения ред и сигурност.
Програмата е отворена за актуализация и допълнение с предложения на жителите на общината.
Програмата за управление управление на Община Банско за периода 2019-2023 г. ще бъде публикувана в сайта на Община Банско www.bansko.bg

Добавени коментари

А мога ли само да попитам? публикува:
29 Февруари 2020 | 14:47
Е как ще се отърве Кадев от тези къртици,които го избраха и насадиха на този пост,за да ги слушка и те да си правят техната си "политика"?! Или искаш да кажеш те да се отърват от него? Ха-ха-ха-ха!
До кмета публикува:
29 Февруари 2020 | 10:07
Време е Кадев да се оттърве от тия къртици че ще му изядат главата
Браво бе публикува:
29 Февруари 2020 | 10:01
Браво, дайте сега да си върнем Икономов за кмет ,а Въчкова и Станчева за зам.кмет ,Бего секретар.....,,,,,,време е за промяна''''
До кмета публикува:
28 Февруари 2020 | 23:51
Г-н кмете ,като нямаш думата в общ.,вземи се скрий и не трупай негативи.
Местен публикува:
28 Февруари 2020 | 23:04
Смешници! Копират старото ръководство! Нищо ново не предлагат! Немат си на идея кво да правят. Целогодишен туризъм? Че то Икономов го направи. Остава им само да подържат направеното от икономов и екипа му, друго не им спори
Срам публикува:
28 Февруари 2020 | 22:45
Срамувам се от председателя, от Главчев.г-н дурчов какъв е този кадастрален кадистър. какво е саниране на жилища във всеки квартал? След като тази точка е засегната в дневния ред , аз ще настоявам къщата ми да бъде санирана. Добре ,че г-н Икономов е в час и знае за какво става въпрос.Върнахте ме в първи клас.

Добавете Вашия коментар

TOP