ОбС- Банско с протестна декларация заради новооткрития паметник на Неофит Рилски в с.Баня

04 Септември 2020 | 11:22
6 коментара
Общество

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БАНСКО

Като първа точка в дневния ред на днешното си заседание, общинските съветници в Банско приеха декларация, с която мнението на всички жители на община Банско, чиито представители са те в местния парламент.

В изказване пред съветниците, кметът Иван Кадев изказа благодарност от свое име и името на съгражданите си към акад. Юлиан Ревалски – председател на БАН, проф. Васил Николов – зам.-председател на БАН, доц. Даниел Вачков  – директор на Института за исторически изследвания и проф. Лизбет Любенова – директор на Научния архив на БАН за незабавниия отговор на молбата ми за експертно становище във връзка с опита да бъде подменена историческата истина за родното място на Неофит Рилски.

 „Очакваме и Министерство на културата да се произнесе относно неправомерно поставената паметна плоча с невярно съдържание в публично пространство, след което ще предприемем съответните законосъобразни действия”, подчерта той.

Добавени коментари

Кирил и Методи публикува:
04 Септември 2020 | 19:32
Не може в село без асфалтирани улици и без тротоари да се е родил такъв велик Българин Като Неофит Рилски. Само в Банско се е случло това. И в селото долу мехомийско няма старинен квартал и стари къщи. Били изгорели, хахахахаха
Софронии Врачански публикува:
04 Септември 2020 | 19:27
Какви документи има сарошино Атанас Ячков? Лисчя от тетрадчи написани с молиф. Тава ле са документите бе баненски мастии? Ошче през 1925 години ви покажаа учебник че писва в него РОДЕН В БАНСКО, ма тога не е имало коминусти бе баненски шаврантии. Ка се станува известен - ми като окредеш история от Банско. Хахаха баненски простаци селяндури прости
ЙЙЙЙ...Е публикува:
04 Септември 2020 | 17:11
до йопето браво--а бе тъпо и просто гувре къде видя тук спор от страна на Разлог...тук спорят село Баня и село банцко...и по всико си личи ,че правотата е на страната на село Баня...те доказват всичко с множество документи,докато тъпите и алчни йопета се опират до едно писмо./което не се знае кой го е писал/ уж от Неофит,че видители бил от банцко....нито Неофит,нито Паисий е от това селце...но хората които имаха йопетата по време на комунизма по върховете на държавата си казаха думата...А банцката ПРОСТАЩИНА вярно няма край..по сте тъпи и от македонците/макар,че сте преселници от тези места..и накрая не забравяйте,че сте най младото село в Разложко...
Аз съм бурята! публикува:
04 Септември 2020 | 15:57
ШАСЕМРЕОТСМЕХ! Да ви имам и комунетата да ви имам! СМЕХ!!
Офффф публикува:
04 Септември 2020 | 13:33
Да бяхте писали преди да е открита плочата,След Дъжд Качулка!!!Но сегашните общински съветници така се увлякоха в бандитизъм че забравиха че на Баня ще се открива плоча!!!!
БРАВО! публикува:
04 Септември 2020 | 12:57
Едно добре обмислено и точно обосновано действие на общинарите,като представители на обществеността на Банско! И ние се учудваме на македонските претенции за принадлежността на Гоце Делчев,а "те" са били само на 6 км. от нас!Въобще разложени винаги са били лакоми мегаломани,които винаги и с всичко искат да докажат,че светът се върти около тях.Простащината им няма край!

Добавете Вашия коментар

TOP