Обръщение на адв. Илко Стоянов към гражданите на Община Благоевград

07 Юни 2021 | 08:26
0 коментара
Политика

Адв. Илко Стоянов се обърна към жителите на Благоевград с видео послание.

"Провокиран съм да Ви кажа няколко неща, тъй като Благоевград е изправен пред важен избор. Избор, който ще определи развитието му през следващите години. А този път, изборът ще е жизнено важен, защото или ще потънем необратимо, или ще успеем да се оттласнем нагоре със смели и, дори на моменти, радикални действия.“, започва адв. Стоянов.

"Влизам в тази кампания с готовността и ангажимента да предложа добре обмислена и експертно аргументирана дългосрочна стратегия за по-доброто ни бъдеще. Надявах се участниците в предизборната кампания да дебатират върху истинските проблеми на общината и още по-важното – да дават решения как ще бъдат преодолени тези проблеми, за да превърнем Благоевград в по-добро място за живеене. Противно на това обаче, в последните дни се вижда активиране на “интернет тролове” и засилено говорене с езика на омразата. Вече се правят и най-вероятно ще продължат да се правят опити да бъда “пришиван” към политици, бизнесмени, та дори и олигарси, само и само да бъда “окалян” като личност. Когато на кандидатите им липсват аргументи за диалог и градивност, те започват да залагат на лъжи, интриги и манипулации. Целта им е простичка: да демотивират избирателите за гласуване, прилагайки метода “всички са маскари” и по този начин да надделее т.нар. “корпоративен вот”. По тези причини, още преди започването на предизборната кампания, искам да заявя няколко основни неща“, каза още той.

А ето и основните точки от обръщението на Илко Стоянов:

Няма да договарям подкрепа с политици, бизнес или граждани, основана на задкулисни пазарлъци за обществени поръчки и/или предоставянето на постове и работни места. Договорът, който предлагам на жителите на общината се нарича предизборна стратегия за “Новото начало на Благоевград”. Гаранциите за този обществен договор ще бъдат поставени в принципите и правилата, които трябва да спазваме – и аз като кмет на община Благоевград, и те като жители в същата. Равноспоставеност, справедливост, прозрачност.

Няма да ползвам или да връщам, чрез назначения, ръководни политически екипи от предишни кметове. С цялото ми уважение към всички, за това което са вършили, но моето мнение е, че Благоевград има нужда от нова енергия и експертиза. Нещо повече, ще очаквам и имам надеждата, че Общинският съвет ще одобри нова експертна структура на общинската администрация, която ще бъде много по-различна от досегашните.

Членството в определена политическа партия няма да бъде нито позитив, нито негатив, за който и да е жител на общината. За мен ще бъдат приоритетни личните и експертните качества на хората, а не политическите им въчгледи или други убеждения. Всеки човек има право да бъде свободен, има право на мнение и няма да бъде “наказван” заради това. Различието е богатство!

Нямам намерения да участвам в каквито и да е задкулисни разигравания в работата на Общинския съвет. Със сигурност ще противодействам обаче, ако определени съветници или неформални групи от тях пречат на обществото, стремейки се да постигнат лични облаги и/или интереси за сметка на обществените такива. И да, ще имам нужда от #подкрепата на жителите на общината, ако възникнат такива случаи, защото аз нямам общински съветници. Аз имам единствено силата на избирателите! Силата на демокрацията е във взаимния контрол и диалогът между отделните местни органи и аз лично ще спазвам този принцип.

Накрая искам да заявя, че лично аз няма да водя негативна кампания и апелирам и към другите кандидати да направят същото. Нека след началото на предизборната кампания да излезем с идеи и стратегии как да направим Благоевград успешен и проспериращ, защото само уповавайки се на доброто може да се движим в правилна посока. Нека проведем позитивна кампания, в която да загърбим омразата, защото след изборите трябва да бъдем максимално обединени. Не е по силите на един човек да извади Благоевград от застоя и пропадането, в което се намира. Можем да го направим само ЗАЕДНО!

Илко Стоянов, кандидат за кмет на Община Благоевград.

 

Адв. Илко Стоянов се обърна към жителите на Благоевград с видео послание.

TOP