Образователният министър:Повече от 1/3 от регионалните началници в образованието са ангажирани с партийна дейност, което е притеснително

13 Юни 2021 | 12:32
3 коментара
Общество

Повече от 1/3 от регионалните началници в образованието са ангажирани с партийна дейност, което е притеснително. Това коментира служебният министър на образованието проф. Николай Денков. Изненадващо е, че в закона няма ясно регламентирано изискване партийна политическа дейност да не се случва в училищната система. Този пропуск трябва да бъде преодолян, смята министърът. Висшето образование е освободено от политически доктрини. В училищното образование също трябва да има изискване за деполитизация на системата, допълни той.

"Важно е да се подготвим за следващата учебна година. Сегашната ще завърши сравнително успешно. Но това не ни успокоява, защото през последните години нямаме качествен скок нагоре в представянето на учениците въпреки значителното увеличаване на средствата в тази сфера... Трябва да се минимизира разликата между отделните региони и възрастовите групи", каза министърът.

Според проф. Денков има добър баланс между това колко места субсидира държавата и завършващите студенти. Във висшето образование има промяна в правилната посока, но не е достатъчна. За да могат университетите ни да се състезават с европейските, трябва да повишат значително научната си дейност... Почти сме готови с картата за висше образование, следващата седмица ще я качим за публично обсъждане, допълни министърът.

Добавени коментари

учител публикува:
13 Юни 2021 | 14:22
За всички има мандат, само за Янка Такева и училищните директори няма. Те са до пенсия, а и доста след това.
К.ур за БСП и Пиринско.бг публикува:
13 Юни 2021 | 14:06
в овчарското село банцко като дойдат чалгарите на славуц от учиндол всичнко ще се върне на мястото му както преди 250 години. Честито миризливи помаци! НИКОГА повече ски в тая дупка! В Тирол е 100 000 пъти по-красиво и по-евтино и не смърди на рязани помашки карабини!
J публикува:
13 Юни 2021 | 13:27
В Банско всички директори са подлоги на властта дано като дойде Слави веднага да ги освободят а защо не и разследват за злоупотреби със служебно положение

Добавете Вашия коментар

TOP