ОБРАТ: Проститутката Гергина се обърна срещу Министърът на любовта Марто Дебелия

18 Октомври 2016 | 14:36
0 коментара
Общество
ОБРАТ: Проститутката Гергина се обърна срещу Министърът на любовта Марто Дебелия

Мартин Филипов-Дебелия вчера поиска да бъде освободен под „домашен арест”, за да лекува високото си кръвно и бъбречното заболяване, но съдът го остави зад решетките.

Благоевградският сводник, който е обвинен, че принудил 5 жени да проституират за него под покровителството на кварталния полицейски инспектор Стефан Филипов и бопаджията Петър Кънев, е лекуван в затворническата болница и отскоро отново е в предварителния арест.

На вчерашното заседание, което се гледа, както е обичайно, при закрити врати, адвокатът му Росен Кацарски е изтъкнал, че мярка „домашен арест” е удачна, тъй като в хода на разследването са разпитани всички свидетели и не съществува опасност да им бъде упражнено въздействие. Срещу Марто Дебелия е свидетелствала и неговата приятелка Гергина, която се кълнеше, че Марто не бил сутеньор, а неин любим, от когото има бебе.

29-годишната софиянка дръпна похвално слово за него преди 4 месеца, когато за пръв път се гледа мярката му за неоклонение. Тогава тя разказа пред медиите, че я гледал като писано яйце, бил нежен и състрадателен, не я ревнувал, че проституира, защото това било просто бизнес, който тя развива от 2009 г. Гергина ползвала креватите в различни хотели и квартири, излизала и навън - в Германия, Гърция, и изкарвала добри пари, рекордът й бил 22 000 лв. В Благоевград бръмчала с още две проститутки основно в хотел „Рио“, плащали по 100 лв. на хотелиера и всичко било точно. Жрицата на любовта се свързвала с клиентите си през сайт за запознанства и много искала проституцията да се легализира, за да работи спокойно и да плаща данъци на държавата.

Сега обаче тя вече пее друга песен и свидетелствала срещу Марто Дебелия, след като бе заловена на наркопарти в хотел „Рио“. Това е изтъкнал вчера и неговият адвокат, но районният съдия Владимир Пензов прецени, че мястото на обвиняемия е зад решетките.

Двамата полицаи, които бяха обвинени за чадър над сводника обаче, бяха пуснати на свобода. Първо излезе навън с парична гаранция от 5000 лв. Петър Кънев, а наскоро напусна ареста и Стефан Филипов - срещу 10 000 лв.

Тримата бяха арестувани на 1 юни след секретна разработка на спецотдел „Вътрешна сигурност“ и Районна прокуратура - Благоевград, започнала на 20 април след сигнал за лично укривателство срещу полицаите, в хода на което са използвани специални разузнавателни средства. Марто Дебелия бе закопчан от спецполицаи в хотел „Рио“, където контролирал проститутките. На място бяха открити две от жриците на любовта, които впоследствие свидетелстваха срещу него.

Шокиращи истории за методите на сводника, който принуждавал жени, изпаднали в зависимост - наркотична или финансова, да проституират под чадъра на полицаите, бяха изнесени от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. Марто Дебелия е обвинен за трафик на 5 жени, като месечно изкарвал от всяка по 10 000 лв. Двамата полицаи, които притискали жертвите на сутеньора да оттеглят жалбите си срещу него, са обвинени за лично укривателство. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP