Обрат! На балотажа в неделя гласуваме и с машини

31 Октомври 2023 | 10:02
1 коментара
Политика
България
Обрат! На балотажа в неделя гласуваме и с машини

Върховният административен съд се произнесе по казуса с машините за вота. Окончателното решение на съдиите е, че още на втория тур на местните избори в неделя ще можем да гласуваме и с машини, като се отменя решението на ЦИК.

Общо 12 жалби постъпиха в събота по електронен път от ЦИК във ВАС. Съгласно Изборния кодекс те трябва да бъдат разгледани и по тях да има съдебно произнасяне в тридневен срок от постъпването им. Подадените жалби са от ПП-ДБ, ПП „Единение“, от кандидата за кмет и кандидат за общински съветник на Община Шумен Неделчо Неделчев, от кандидата за общински съветник за Столична община Петър Славов, както и от шест физически лица в качеството им на избиратели.

Добавени коментари

Ванина публикува:
02 Ноември 2023 | 19:18
След дъжд качулка! Помаците и циганите си избраха общински съвети и кметове на места! Трябва да се забранят хартиените бюлетини, българите, в това число македонци и турци в чужбина да нямат право да гласуват, щом не живеят в страната и да видите тогава, че и в България може да има честни избори! А не турци, неговорещи български, да са ми председатели на секции в Турция, а ДПС да диктува на своите хора как да гласуват и кое квадратче да зачертнат! Ама нали и в парламента тези мишоци командват, а нашите българи робски прекланят главици!

Добавете Вашия коментар

TOP