ОБРАТ! Битият по Великден в Кочериново не бил служител на НСО

03 Май 2016 | 08:41
0 коментара
Криминално
ОБРАТ! Битият по Великден в Кочериново не бил служител на НСО

Нямаме пострадал служител на НСО, жертва на побой. Това заяви говорителят на службата Нели Иванова, цитирана от агенция "Монитор".Тя коментира информацията, че мутри са пребили с бухалки държавен гард в кръчма в центъра на Кочериново. Информацията, че пребитият е служител на НСО дойде от местната полиция. Иванова отказа да коментира данните на униформените, но не си спести критики за подхода им. По думите й не следвало да се обявява по принцип с какво се занимава пострадал в побой човек, когато това е станало извън служебните му задължения. 

Междувременно, според източници от Благоевградската болница, където първоначално бе настанен пребитият, той се казва Антон К. К. и е на 31 години. Бил е доведен около 4.30 сутринта в събота със счупен нос и жестоко насинено око. Освен него били доведени още двама, като и тримата се държали агресивно с медиците. „Антон даже ни уволняваше“, разказаха лекари. Обиждал и медицинската сестра, която се опитвала да му подаде марля. 

Зрелищният екшън става в събота в ранните часове, когато компания от 5-6 мъже, заедно с охранителя пиели и се забавлявали кротко. Обсъждали кой как ще посрещне Великден, говорили за лов и какво ли още не. Изведнъж в заведението обаче нахлули двама яки мъжаги, които без да кажат и дума започнали да налагат гарда. Последвало зверско меле, в което се включили и други хора от заведението.

В един момент не се виждало кой кого налага, летели прибори, столове, а персоналът на заведението изпаднал в ужас. За да бъде предотвратена някоя драма веднага е повикан екип на полиция. Наложило се да се подаде сигнал и до спешен център. 

„Чухме, че мелето е станало с бухалки. Тези двамата са влезли вътре и подкарали първо гарда, а после всички останали“, твърдят хора от Кочериново.

Двамата нападатели успели да се измъкнат минути преди да пристигнат органите на реда. Полицаите са снели обяснения от всички присъстващи в заведението. Никой не е разпознал нападателите. Причините за момента също остават неясни.

Със случаят се е заела полицията, която издирва двете мутри. Охранителят, който е на средна възраст, е тежко пострадал. Първоначално е бил транспортиран с линейка до Благоевград, тъй като здравното заведение се намира по-близо до Кочериново, отколкото това в Дупница или Кюстендил. 

След обстоен преглед се установило, че столичанинът има избити зъби и счупена скула, както и множество травми по главата. Малко по-късно се е наложило да бъде транспортиран до столичната клиника Пирогов. По първоначални данни няма опасност за живота му. Проверка на Агенция "Монитор" в "Пирогов" обаче показа, че лице с името, подадено от благоевградските лекари, не е било хоспитализирано при тях.

„Момчето си е от София. Явно тук е имало приятели. Може да е ловец и да е посещавал нашето градче. Защо обаче е бит, някои казват заради жена, други заради неуредени сметки, но полицията ще каже като ги намерят“, коментираха местните хора в Кочериново. Те са категорични, че случилото се е недопустимо.

„Как може човек да влезе и да изпие една-две ракии и да го нападнат. И всичко това часове преди Великден“, кахърят се още възрастни хора от региона.

Добавете Вашия коментар

TOP