Обявен е жълт код за гръмотевични бури и валежи в Благоевград и други 12 области на страната

25 Август 2020 | 07:15
0 коментара
Общество

Днес в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от дъжд придружени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. След обяд с до умерен вятър от запад-северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух, сочи справка в сайта на НИМХ.

Максималните температури ще са между 27° и 32°, на места в низините до 34-35°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, след обяд от запад ще започне да се повишава.

Жълт код е обявен в 13 области на Западна и Централна България за гръмотевични бури и валежи.

Това са областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София област, София град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян. 

В тези области ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На места количествата на валежа ще достигат 20-30 л/кв.м. 

По Черноморието

ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините

ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. В масивите на изток ще се задържи почти без валеж и с повече слънце. Ще духа предимно слаб запад-югозападен вятър, но при гръмотевични бури ще се усилва. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

В сряда

слаби превалявания се очакват на места по Черноморието, в останалата част от страната ще бъде предимно слънчево, а максималните температури отново ще са между 27° и 32°.

Подробна информация и прогноза за времето у нас и по света вижте в Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP