Обновяват гимназия в Разлог по европейски проект

18 Май 2018 | 17:37
6 коментара
Бизнес

С първа копка днес бе даден старт на ремонта на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство в град Разлог. На официалната церемония присъстваха кметът на общината - инж. Красимир Герчев, общински съветници, общински служители, граждани, учители и ученици.

Общата стойност на ремонтните работи е 1 297 650,04 лева. По проекта „Осъществяване на инвестиции за подобряване на образователната инфраструктура за цялостното подобряване на учебния процес в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, град Разлог” се предвижда в учебния корпус и в общежитието да се извърши цялостен ремонт и топлинно изолиране на покрива, топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет.

Ще се изпълнят допълнителни работи в помещенията на учебния корпус – фоайета, коридори, кабинети на първия етаж, работилници, стаи за персонал и кухня. Ремонтните дейности ще обхванат и електрическата инсталация, балконските парапети, които са в лошо състояние, цялостен ремонт ще се извърши на съществуващите санитарни помещения и ще се обособят нови такива. В общежитието ще се изгради нова отоплителна инсталация на пелети, а в учебния корпус ще бъде подменен котелът с нов, който има по-висок коефициент на полезно действие.

Предвиденото за закупуване оборудване по проекта включва трактор, селскостопански машини - плуг, култиватор за окопни култури, сеялка, картофосадачка и картофовадачка. Лабораторията на училището ще бъде оборудвана с микроскопи, термометри, лупи, професионален уред за измерване на pH и влажност на почвата, книги и други необходими инструменти и уреди.

С ново оборудване ще бъде и кухнята на общежитието, за която ще бъдат закупени професионална електрическа печка и съдомиялна машина, скара, зленчукорезачка, картофобелачка и други. От закупеното съвременно оборудване и обзавеждане ще се възползват 230 ученици и учители, които учат и работят в училището.

Добавени коментари

Илко публикува:
20 Май 2018 | 10:58
Онзи ден имаше статия как кмета "вади" някакви си стотици хиляди евро, вероятно от джоба си, за да запълва дупките, тъкмо исках да напиша коментар точно от кои дупки да почне и статията махната. Яено е имало позвъняване от една руса 'ПИАРКА'. Свобода на словото и печата ала ГРОБ.
До разложенин публикува:
20 Май 2018 | 10:26
Одим да гласуваме, ама щее да преим като цигането станаа повече от нас. Таа прокоба на Българя, тава донесе.
Razlogenin публикува:
20 Май 2018 | 08:41
Аре стига сте ревали.не осите да гласувате.остили сте циганите да ви командват.сега мяучете.
Иван Иванов публикува:
20 Май 2018 | 05:49
Защо задавате риторични въпроси на които всички знаем отговора, пак ще е някой около гербаджийскиата помия!
111 публикува:
19 Май 2018 | 07:01
Гюровото шиле то е кординатор то распределова милета тефици Скаса се от крадни НАГЛОСТИ
КОЯ ФИРМА ЩЕ САНИРА публикува:
18 Май 2018 | 21:45
Коя е фирмата? От обръча на Татарски или на Герчев?

Добавете Вашия коментар

TOP