Обновиха изцяло покрива на СБАЛО „Св. Мина“ в Благоевград

13 Януари 2023 | 10:23
0 коментара
Бизнес
Обновиха изцяло покрива на  СБАЛО  Св. Мина  в Благоевград

Приключи ремонтът на покрива на Специализирана болница за активно лечение по онкология „Св. Мина“ в Благоевград. По този начин бе решен проблемът с възникващи течове при валежи, които създаваха редица неудобства за пациентите и персонала в лечебното заведение, както и реални рискове за медицинската апаратура.

Финансовите средства за извършване на СМР са отпуснати на  Община Благоевград с постановление на Министерски съвет.

Сред извършените дейности са: демонтаж на стара ламаринена обшивка по бордове, демонтаж на съществуващи покривни воронки, вкл. почистване и оформяне на отворите, демонтаж стара хидроизолация, направа на холкери, изкърпване на циментова замазка, доставка и полагане на покривна  хидроизолация от PVC мембрана, монтаж на геотекстил, полагане на твърди топлоизолационни плочи с двуслойна плътност, демонтаж и монтаж на нова ламарина, монтаж на метална конструкция за сутерен и др. В рамките на ремонтните работи са подменени и витринни стъкла в сградата.

Предстои да стартира и вторият етап от дейностите, в рамките на който е предвидена подмяна на старата дограма с нова, като целта е постигане на по-висока енергийна ефективност.

През 2022 г. Община Благоевград извърши редица подобрения, с които се създадоха по-добри условия за лечение и престой в болничното заведение. Сред тях са боядисване на стълбище, партер и кабинети в сградата, ремонт на санитарни помещения  и водопровод, ремонт на ехографски кабинет, полагане на хидроизолация над помещение със скъпоструваща апаратура и др.

Закупени  бяха нов трансформатор за трафопост, компресор, бе рециклирана и старата кислородна инсталация.

Беше положен фрезован асфалт на паркинга при лечебното заведение, осигурени са пейки и тенти.

През 2022 г., в резултат на добро взаимодействие между ръководството на лечебното заведение и бизнеса, както и добри взаимоотношения между персонал и пациенти, в СБАЛО „Св. Мина“ бяха направени и редица дарения. Сред тях са средства за подмяна на осветлението, за ремонт на кабината на асансьора, нов гинекологичен стол, постелъчно бельо и др.

В момента се извършва и ремонт на рентгеновия кабинет, като след приключване на дейностите ще бъде поставен нов рентгеноскопичен апарат.

Предстои да бъде подменена и част от апаратурата в клиничната лаборатория, патологично и рентгеново отделение.

СБАЛО „Св. Мина“ е акредитирана и е база за специализиране на млади лекари.

В болничното заведение работят висококвалифицирани специалисти. В него се лекуват пациенти от различни области в страната.

Наскоро бе разработен и нов сайт, който съдържа детайлна информация за лечебното заведение. Той може да бъде открит на sbalo-svetimina.com .

Добавете Вашия коментар

TOP