Областно състезание по пожароприложен спорт се проведе днес в Благоевград

29 Април 2015 | 12:09
0 коментара
Общество
Областно състезание по пожароприложен спорт се проведе днес в Благоевград

Традиционното областно състезание по пожароприложен спорт се проведе днес в Благоевград, предаде репортер на Pirinsko.com.

Областното състезание, започна към 9:00 часа тази сутрин в двора на пожарната в Благоевград, участват всичките 6 районни противопожарни служби: Благоевград, Банско, Разлог, Гоце Делчев, Петрич и Сандански.

Надпреварата включва четири дисциплини: щурмуване 4-ия етаж на учебната кула, 100-метрова пътека, бойно разгръщане от мотопомпа и щафета 4 х 100 метра.

"С тези състезания се цели да се провери нивото на професионалната подготовка и физическа натренираност на състава. От най-добрите в днешното състезание ще бъде формиран представителния отбор на област Благоевград, който ще участва в зоналното състезание в Дупница на 15 май", каза Георги Пармаков, директор на Областно управление Пожарна безопасност и защита на населението.

 

"В момента се провежда конкурс за 14 свободни места в 6-те поделения, интересът е много голям, не само, че няма съкращения, но се правят осем големи спасителни отряда в областните градове, един от тях е Благоевград", допълни Пармаков.

След първата дисциплина - шурмуването на учебната кула, състезанието се пренесе на стадиона в село Покровник, където ще се проведат останалите три дисциплини.

През последните години състезанието по пожороприложен спорт неизменно се печели от огнеборците от град Сандански. "Пожелавам ви успех и да разбиете монопола на Сандански", с тези думи Пармаков даде старт на областното състезание.

Добавете Вашия коментар

TOP