Областният управител Валери Сарандев се поклони пред Гоце Делчев

04 Февруари 2022 | 16:30
1 коментара
Култура
Областният управител Валери Сарандев се поклони пред Гоце Делчев

По покана на Владимир Москов – Кмет на Община Гоце Делчев, Областният управител уважи тържественото честване по случай 150-та годишнина от рождението на Гоце Делчев.

Няколко събития бяха предвидени в програмата на едноименната община, с които да бъде почетен един от най-значимите български революционери, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети.

Честванията стартираха с полагане на цветя на паметника на Гоце Делчев в с. Попови ливади, продължиха с възстановка на последната битка на Гоце Делчев, подготвена и изпълнена от учениците на ПГ по МСС „Пейо Яворов“ на площад „Гоце Делчев“ в гр. Гоце Делчев.

За почитане паметта на големия революционер в храм „Св. Св. Кирил и Методий“ Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва.

Кулминация на честванията се състоя на паметника на Гоце Делчев в града с тържествен ритуал за полагане на венци и цветя и кратка програма.

В навечерието на 150 години от рождението на големия българин, със съдействието на община Гоце Делчев бе отпечатано второ издание на биографията на Гоце Делчев от Мерсия Макдермот „Свобода или смърт. Биография на Гоце Делчев“, издадена за първи път през 1978 г.

Изложба “150 години Гоце Делчев” ще бъде експонирана от 4.02 до 11.02. 2022 г. в залите на Общинския исторически музей – гр. Гоце Делчев.

В късните следобедни часове на деня, областният управител Валери Сарандев ще участва в тържествения ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев в Благоевград.

Добавени коментари

Hh публикува:
04 Февруари 2022 | 16:43
А бе те арно се покланят, ама да беха почистили малко снега, а не само пътечката.. Смешна работа

Добавете Вашия коментар

TOP