Областният управител на Благоевград подаде оставка

12 Юни 2023 | 13:50
0 коментара
Политика
Благоевград
Областният управител на Благоевград подаде оставка

Благоевградският губернатор Стоян Христов подаде оставка от поста. Той е внесъл  заявление пред премиера и правителството за освобождаване на държавния пост в Пиринско.  Стоян Христов обяви, че е изпълнил задачите на бившия служебен министър-председател Гълъб Донев и сега отстъпва възможността на Николай Денков да определи нов областен управител в Благоевград.

 В област Благоевград вече се заговори, кой ще седне на горещия стол на губернатора Стоян Христов, управлявал по времето на служебното правителство, като под сурдинка се коментира, че Андрей Новаков и Даниела Савеклиева са предложили умишлено неприемливата кандидатура на Емил Кехайов, бивш директор на Югозападна регионална дирекция на Българския спортен тотализатор, който е кадър на ГЕРБ и бе отстранен от поста по времето на министър Р. Василев от ИТН.

Коментира се, че към поста гледал и бившият областен управител Бисер Михайлов, но засега той не е номиниран и предложен за одобрение. Не изключваме вероятността да има изненади при назначенията, но до този момент това са имената, които със сигурност са обект на обсъждане. За заместник на Байкушев се спряга и името на разложкият ексдепутат Иван Димитров.

Според източник на Pirinsko.com, първото име, което се спряга за поста от "Продължаваме промяната" е адвокат Методи Байкушев. Номинацията е направена заради неговата експертност в правото и фактът, че е успешен юрист. Говори се, че е предложен и Андрей Гюров, но според запознати амбициите на Гюров са далеч по на високо в БНБ, както и подготовка за активно участие в евроизборите догодина.

Ако адв. Методи Байкушев поеме рoля на управлението на областта, то това ще е сигурна гаранция за участието му в предстоящите местни избори от трамплина на областен управител. Името му отдавна е сред спряганите за участие в местния кметски вот, който в Благоевград се оказва сложен и крайно интересен.

Очертава се горещо политическо лято в областния град.

Десетки кандидати за кметове и кандидат-съветнически листи се подготвят още от сега, а някои от кандидатите започнаха тихомълком да мъдрят стратегии за предстоящите избори през есента. 

Очаквайте политически анализ на Pirinsko.com за предстоящите местни избори, които ще се проведат през месец октомври 2023 год.

Добавете Вашия коментар

TOP