Областният управител, Депутати и кметове на ГЕРБ не уважиха откриването на паметника на Васил Левски в Сандански

19 Юли 2017 | 00:43
8 коментара
Общество

Вчера вечерта пред сградата на Градски съд в Сандански бе открит официално паметника на Апостола на свободата. По повод 180 –та годишнина от рождението на Васил Левски, Община Сандански и Сдружение „Дякон Левски“ превърнаха в реалност една дългогодишна мечта на поколенията в град Сандански да бъде издигнат паметник на великия българин.

Санданчани питаха защо Областният управител Бисер Михайлов не присъства на церемонията по откриване на паметника на Васил Левски в Сандански, както и официално поканените, зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на Народното събрание – Димитър Главчев.

Видимо притеснен кметът Кирил Котев си забрави речта, най-вероятно неспокоен от неуважението на съпартийците си, а именно от Народните представители от ПП ГЕРБ избрани от област Благоевград Даниела Савеклиева, Георги Динев, Александър Мацурев, Стефан Апостолов и Димитър Гамишев, както и кметове от ПП ГЕРБ на съседните общини и местните парламентаристи от ОбС-Сандански.

Водещ на церемонията по официалното откриване бе актьорът Николай Сотиров.

Отбелязването на годишнината започна с химна на Република България. Участващите в церемонията коленичиха и запазиха едноминутно мълчание в знак на признателност към великия българин.

Церемонията продължи с тържествен водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

На церемонията по полагане на венци и цветя присъстваха Председателят на Районен съд – Сандански Съдия Николинка Бузова, Зам.-министърът на икономиката – Александър Манолев,  Народните представители – Николай Бошкилов и Атанас Стоянов, Кметът на община Сандански – Кирил Котев, Председателят на ОбС-Сандански Георги Синански, Командирът на ВФ 26 400 Благоевград – полковник Иван Иванов, Зам. –командир на ВФ 26 400 Благоевград майор Кирил Спаневиков, Началник на РУП– Сандански Борис Щурков, Началник на РСПБЗН- Сандански инж. Атанас Атанасов, Кметът на Община Кресна Николай Георгиев, Представители на Общобългарски комитет „Васил Левски“, Ръководители на регионални и общински, културни, просветни и научни институции, представители от съюзите на военноинвалидите, военноветераните и офицерите и сержантите от резерва и запаса, граждани и гости на община Сандански. 

С цветя и венци бе отрупан паметникът на Апостола, което показа колко дълго е чакан този момент. Есе за Васил Левски прочете Мария Дабчева. За чистата и свята Република в небето бяха пуснати бели балони, а поетичен венец бе поднесен от ученици от II ОУ „Христо Смирненски“.

Тържествената церемония завърши с патриотични песни, изпълнени от ВГ „Звънче“ и празнична заря, която никой не видя.

Добавени коментари

милена иванова публикува:
19 Юли 2017 | 18:19
слаб кмет, слаб народ, слаба държава, за съжаление това остана в България. Ще се съобразяваме с това което разполагаме а на който не му изнася да се изнася. Лек ден.
ИМА ДРУГ публикува:
19 Юли 2017 | 16:32
ЕМИ ЩОМ НЕ ГО ХАРЕСВАТЕ НА КОТЕВ СИ ИЗБЕРЕТЕ ЯНЕ ЯНЕВ ТОЙ КЕ ВЕ СЛОЖИ В РЕД КОЙ НЕ СЛУША БОЙ А КОЙ СЛУША ........... АКО НЕ В ПОЛИЦИЯТА И СЪДО
12345678910 публикува:
19 Юли 2017 | 15:54
kire zashto ne pokani deputata spas panchev nema li zaslugi toq chovek kolko pyti e pomagal na obshtinata a ti pokani cherveniq deputat boshkilov da mi se hili tam sas snejka
Панайотов публикува:
19 Юли 2017 | 15:49
Кирчо запецна на речта ама нема лошо бе Кирчо вземи си я прочети а ти като разбра че нема да идват цветарите на ГЕРБ и си забрави думите а и защо на сайта на общината правите реклама че ще идват големците това наруши целото движение по улиците на Сандански. На сайта пише че е имало заря да имаше но само гърмежи Кирчо или така ти беше притемнело че не си и видел. А от снимките се вижда некаква филия хляб Кирчо та нема ли от общината кой да я изчисти та оставихте като букет пред официалните гости за малко депутата мравката да я заяде как беше огладнел.
Дедо Дончо публикува:
19 Юли 2017 | 15:41
Котев къде са ти покровителите? Къде е Цветан Цветанов? Къде е областния управител Бисер Михайлов? Къде е председателят на Народното събрание – Димитър Главчев? Къде е областния координатор на ГЕРБ Даниела Савеклиева? Къде са депутатите на ГЕРБ? Къде са кметовете на ГЕРБ? Къде са общинските председатели и съветници на ГЕРБ? Къде са или вече си отсвирен! И ако е така сега на къде! Яне Янев ли ще бъде следващия кмет?
Гергана Аргирова публикува:
19 Юли 2017 | 15:31
АЗ СЪМ ПОТРЕСЕНА ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА НЯКОИ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ И НЯМАМ ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО НЕ ПРИСЪСТВАХА НА ОТКРИВАНЕ НА ПАМЕТНИКА ТА НАЛИ ТЕ СА ГЛАСУВАЛИ НА ЗАСЕДАНИЕ КЪДЕ ДА СЕ ПОСТАВИ ПАМЕТНИКА НА ДЯКОНА. А ТОВА ЧЕ НЕ СА ДОЙДЕЛИ КМЕТОВЕТЕ И ДЕПУТАТИТЕ НА ГЕРБ НЕ МЕ ВЪЛНУВА.
gnus публикува:
19 Юли 2017 | 15:24
kotev v4era be kato upla6en gorkiq kato e obedval i razbral 4e ceco i oblastniq nema da doidat si ispusnal bani4kata v lokvata na s4upenata plo4ka kydeto bqha stroeni gostite. e tolko li nema6e koi ot ob6tinata da po4isti tazi pomiq bre kotev.
Гражданин публикува:
19 Юли 2017 | 08:57
Поздравления за инициаторите и изпълнителите на този проект. А това, че някои от официалните гости не са присъствали, не мисля, че е проблем. Все драматизираме и преувеличаваме ......

Добавете Вашия коментар

TOP