Областният управител Бисер Михайлов и учениците от СОУ "Св. Климент Охридски"- Благоевград ще отбележат тържествено 10 декември

09 Декември 2015 | 13:47
0 коментара
Общество
Областният управител Бисер Михайлов и учениците от СОУ Св. Климент Охридски- Благоевград ще отбележат тържествено 10 декември

Под патронажа на Областния управител Бисер Михайлов, учениците от СОУ с изучаване на чужди езици "Св. Климент Охридски"- Благоевград, ще отбележат тържествено 10 декември – денят на приемането на Всеобщата декларация за правата на човека от ООН.

2015 година е обявена за Европейска година на развитие, чийто девиз е „Нашият свят, нашето достойнство, нашето бъдеще”. Акцентът е поставен върху няколко от целите за устойчиво развитие на ООН и една от тях е цел номер 5: Изравняване на половете и овластяване на жените. Именно на тази цел учениците от СОУ ИЧЕ са посветили утрешните мероприятия.

Г-н Михайлов ще запознае учениците с това колко е важно да защитаваме правата на човека през всеки един ден от годината.

Образованието също е една от целите за устойчиво развитие на ООН, затова в утрешната програма е включен и Маратон на четенето, по случай 115 години от рождението на Антоан дьо Сент Екзюпери.

                                                                                                        Заповядайте в залата на Младежкия дом на 10 декември (четвъртък) от 11:00 часа!

Добавете Вашия коментар

TOP