Обичани артисти от ансамбъл „Пирин” с отличия от община Благоевград за всеотдайност към изкуството и публиката

31 Май 2021 | 09:53
0 коментара
Култура

Обичани от публиката артисти в ансамбъл „Пирин” /сн. 1/ бяха отличени от община Благоевград за дългогодишната си работа и всеотдайност към изкуството и публиката. Обект на специално внимание в края на концерт-спектакъла „България, радост и обич наша”, представен в петък вечерта пред пълна със зажадняла за музикално и танцово изкуство зала, бяха хористката и солист в ансамбъл „Пирин” Стойка Германова, колежката й в хора Мария Шалева, танцьорите Дилиана Диканска, Бистра Бельова и Венцислав Костадинов, и оркестрантът Радко Асенов.

Повод за специалното внимание към седмината артисти бе предстоящото им пенсиониране, на което бе посветен и целият концерт, замислен като техен бенефис, а аплодисментите на публика и колеги бяха най-голямата оценка за работата им за развитие и утвърждаване на ансамбъла.

Mайските музикални вечери от културния календар на община Благоевград продължиха в събота, когато бе дадено началото на специалната едноседмична програма по случай Деня на детето – 1 юни. Празниците откриха в летния театър даровитите млади певци от вокално студио „Фа диез”. Сцената и откритата зала бяха реновирани миналото лято, след като години мястото в старинния квартал „Вароша” бе потънало в мръсотия, превърнало се в сборище на пияници и наркомани.

Oт сцената на възроденото арт пространство ръководителката на „Фа диез” – певицата и педагог Христина Кацарска, благодари на екскмета инж. Румен Томов и на заместничката му по хуманитарните дейности Пролет Трифонова /сн. 2/ за вниманието на градската управа към артистите и публиката на Благоевград, и превръщането на летния театър в едно от любимите места за изява и наслада от изкуството.

Концертите на млади творци продължават на 2, 3 и 4 юни с изяви на талантливите възпитаници на Танцов клуб „Блясък”, Музикално училище „Престо”, Балетна школа „Релеве”, Вокално студио „Фа диез” и Клуб по спортни танци „Силвана денс”. На 6 и 7 юни от 19 часа в зала „Яворов” Танцово студио „Дежа вю” ще отбележи кръгла годишнина от създаването си с дълго подготвян спектакъл, чакан с нетърпение от настоящи и бивши членове на състава, техните близки, приятели и почитатели.

Добавете Вашия коментар

TOP