Обединената кукерска група на Община Симитли с награда за придържане към традициите от "Кукерски игри в Пиринско 2022"

06 Март 2022 | 15:31
0 коментара
Култура
Обединената кукерска група на Община Симитли с награда за придържане към традициите от Кукерски игри в Пиринско 2022

За пореден път община Симитли доказа, че именно при нас е ДРЕВНАТА ЗЕМЯ НА КУКЕРИТЕ и че когато сме обединени, сме силни!

Внушителна група от над 200 участника, сред които красиви бабугери, атрактивни старци, млади хора, облечени в носии и други персонажи - кой от кой по-интересен, направи впечатляващо представяне в рамките на Благоевградския фестивал "Кукерски игри в Пиринско 2022".

Групата ни показа пред публиката и журито обичая "Сватба", като за представянето си бе наградена с купа и грамота за придържане към традициите! За най - малките ни кукерчата имаше специални медали "Млад кукер". Наградите на община Симитли бяха връчени и приети от председателя на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров и Емил Заеков - Бомбата от село Полена.

Лошото време, дъждът и снегът, не изплашиха нашите ревностни пазители на традицията от всички възрасти и населени места в община Симитли, които дойдоха в Благоевград, за да покажат, че са уникални, красиви и най - вече атрактивни и че Сурва е в сърцето на всички хора от нашата община, предавайки се от поколение на поколение - от дядо, на баща, на майка, а те на своите деца...

Добавете Вашия коментар

TOP