НСИ: Българите мрат като мухи

04 Октомври 2022 | 13:37
2 коментара
Общество
НСИ: Българите мрат като мухи

"Повече умираме напоследък, България тежко понесе коронавирусната пандемия. Раждаемостта ни не е чак толкова ниска, тя е средна за европейските държави.

Пандемията ограничи здравеопазването за други болести. За миналата година 90 хил. е отрицателният прираст, това е рекорд за България. ", заяви в ефир Диана Янчева от НСИ.

"Приближаваме се до годините, в които има испански грип, тогава са били към 87 хил. Просто си е рекорд за 2021 г. По принцип демографските процеси са бавни, виждаме че от 1985 г. досега тенденцията се очерта.

Има написани стратегии, но няма мерки по тях. Миграцията дава изключително голям принос за намалението, но емигрират предимно млади хора. Това са нещата, върху които трябва да се замислим", допълни тя.

Добавени коментари

Милко публикува:
05 Октомври 2022 | 09:55
Докато не се премахне сегашната здравна система, ще мрем! И докато ни ваксинират срещу несъществуваща болест! Но това са те - алчните политици и доктори!Самите те не се ваксинират! Изтрепаха народа с лъжите си!
Милко публикува:
04 Октомври 2022 | 17:49
Мрат от алчни политици и още по-алчни и некадърни доктори! Колко от тях оставиха болни да умират пред болниците и спешните центрове? Колко родилки умряха от кръвозагуба! Дай на политиците и докторите да обикалят телевизиите и да ни плашат с коронавирус! И да грабят! На никой не му пука за народа! Айде, политиците не стават политици да работят за хората, ама докторите уж са полагали клетва? Ама на ужким! Ще мрем, то се е видяло още повече при този парламент и Боковото правителство!

Добавете Вашия коментар

TOP