НС свали имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

05 Ноември 2015 | 10:04
0 коментара
Политика
НС свали имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

НС одобри сваляне на имунитета на Волен Сидеров, както и на Десислав Чуколов. За сваляне на имунитета на Волен Сидеов гласуваха 144 депутати, против бяха 11, един се въздържа. За сваляне на имунитета на Десислав Чуколов, гласуваха 148 депутати, 11 от „Атака” бяха против, няма въздържали се.

Преди гласуването Сидеров се изказа от парламентарната трибуна.

„Исках да обясня на комисията порочността на искането на главния прокурор за сваляне на имунитета ми и този на Десислав Чуколов, което се базира на фалшива експертиза, но тя пресече с думите: ние не сме съд, каза Волен Сидеров.

Припомняме, че на 12 октомври Сидеров и Чуколов предизвикаха скандал пред магазин за алкохол и цигари в столицата, а след това на 25 октомври, в нощта на първия тур на местните избори, лидерът на ПП Атака нахълта в сградата на НАТФИЗ.

„Днес ще гласувате свалянето на имунитета ми и на колегата Чуколов за нещо, което предстои да бъде изяснявано”, подчерта Сидеров. Мога да кажа, че днес е много хубав ден за българската наркомафия, тъй като със свалянето на имунитета ни тя ни нанася тежък удар с тежката ръка на държавната машина с участие на прокуратура, МВР, правителство и парламент, заради факта, че посочихме как в центъра на София се продават свободно наркотици, каза той. Полицията това не го преследва, напротив, закриля го. Това беше доказано и показано в ТВ Алфа. Знам, че в тази зала има хора, които имат лична трагедия, защото децата им са наркозависими. Другата голяма трагедия е, че в България близо 1 млн. души са наркозависими", заяви Сидеров.

И продължи: предстои да бъдем и арестувани- стара мечта на протестъри и българофоби.

"По отношение на имунитета- нима смятате, че днес ще сваляте имунитета ми- не, той беше свален на 25 октомври т.г., защото това, което се обсъжда днес вече беше направено и се вижда от кадрите тогава, когато ни бяха извивани ръцете. Защо, ако съм хулиганствал аз бях хванат с извити ръце , линчуван и закаран в полицейско управление? Значи никакъв имунитет не ги е спирал. Отговорът е елементарен- това означава, че никакъв имунитет не съм имал тогава. Това говори за пожарна, истерична забързаност, за да се покаже, че аз трябва да бъда наказан, отбеляза Сидеров. Как да вярвам в такава съдебна система, как да вярвам на полицията, която нарушава всякакви правила? Има и други грешки- три свидетелски показания, написани ръчно с един и същи почерк. НС трябва да прецени дали е истинско това искане или се цели нещо друго", заключи Сидеров. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP