НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД! Фийни би дузпата на титулярния вратар на „Пирин“ П. Петров и на грузинския голаджия Г. Гощелиани

18 Ноември 2021 | 08:26
0 коментара
Спорт
НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД! Фийни би дузпата на титулярния вратар на  Пирин  П. Петров и на грузинския голаджия Г. Гощелиани

След селекцията на пожар по никое време недолюбваният от феновете на „Пирин“ наставник Уорън Фийни би дузпата на двама футболисти, които нарочи за виновни за слабите резултати през сезона. С орлетата се разделят вратарят Петър Петров и острието Гурам Гощелиани. Младият и безспорно талантлив страж беше приготвил багажа си още преди няколко седмици, но оттогава досега на „Дъбравска“ 1 не спряха да се кълнат, че треньорският щаб продължава да разчита на него, и го разубедиха да не си тръгва. Нищо подобно обаче не се случи и доскорошният титуляр под пиринската рамка беше натирен по изрично нареждане на северноирландеца, който преди това изгони и сменника му Димитър Шейтанов. Междувременно на пост №1 бяха доведени двама играчи на по 30+ и с епизодична поява по терените напоследък – Ник Хенделман и Марио Кирев.

Фийни взе на мушката Петров след загубата с 1:2 в отложения  двубой с „Локомотив“ /Пд/ преди месец, в който подопечните му се изредиха още на терена да ругаят съотборника си, макар че в хода на мача рядко минаваха центъра и още по-рядко връзваха повече от два-три точни паса. Тогава феновете скочиха в защита на юношата на „Литекс“ и  в опит да замажат скандала, от „Пирин“ декларираха, че остава в отбора, но вотът на доверие се оказа трик, докато напрежението сред агитката поспадне.

По-логична изглежда раздялата с грузинеца Гощелиани, въпреки че беше водещият стрелец на зелено-белите в предсезонните контроли. Повратливият футболист така и не хвана ръка в първенството, най-вече заради предпочитаната схема с един централен нападател, което закова за дълго на пейката дори изявен голмайстор като Преслав Йорданов.

„Нападателят Гурам Гощелиани и вратарят Петър Петров вече не са част от представителния отбор. ФК „Пирин“ сърдечно благодари и на двамата за тяхното професионално отношение и сърцата игра и им пожелава много здраве и бъдещи професионални успехи!“, гласи клишето от страна на клуба.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP