Няма угодия! Учителите пак скочиха, не искат да се върнат в клас

18 Декември 2020 | 13:32
5 коментара
Общество

Учители се обявиха против предстоящото отваряне на училищата на 4 януари за учениците от 1 до 4 клас.

В писмо до премиера, Народното събрание, парламентарната просветна комисия и до министрите на здравеопазването и образованието, педагозите от фейсбук групата „Учители за безопасно образование“ настояват присъствените занятия да бъдат възобновени, когато епидемията бъде поставена под контрол, а броят на хоспитализираните - трайно намален.

В писмото педагозите посочват, че данните за развитието на пандемията у нас към момента не отразяват действителната ситуация и не сочат затихване на риска.

Броят на PCR тестовете е малък, антигенните тестове не се отчитат, а на фона на недостига на легла в болниците, високата смъртност и връщането на учениците след празниците, най-късно в средата на януари ще се бъде отчетен нов скок и трета вълна. Лилия Стоянова, учител по информатика във Варна:

„Статистиката говори сама за себе си. Не е овладяна епидемията, което не предполага събирането на деца и ученици, защото знаем, че училищата са един от основните източници за разпространение на заразата. Знаете какви са условията в класните стаи – голям брой ученици, липса на вентилация, липса на адекватни лични предпазни средства за колегите“.

Социализацията е недопустима като аргумент по време на пандемия, довела до двойно увеличена смъртност през 2020 година в сравнение с последните 5 години. Евентуални пропуски в знанията могат да бъдат наваксани и запълнени за разлика от човешкия живот, който не може да бъде върнат, посочват още в своето писмо учителите.

Добавени коментари

До гост публикува:
19 Декември 2020 | 18:38
Напълно Ви подкрепям, като не искат да работят другарките и другарите да обявят нулева учебна година и тези другарки и другари да бъдат пуснати една учебна година в неплатен отпуск , като всички други да ги видим тогава, ще запеят друга песен
бат Сали публикува:
19 Декември 2020 | 09:15
Всеки иска да си стои в къщи и да получава тлъсти заплати! Първо даскалите, сега и в университетите ще гушат хилядарки, а нищо няма да правят, ще си стоят у дома на топло и нито студентите ще научат нещо, нито тъпите асистенти и пишман-"професори" като Боре Юруков ще се поизпотят, ама парите все не им стигат!
Gost публикува:
18 Декември 2020 | 15:41
Даже им дадоха по 30 лв.на даскалите, да си плащат и интернета,заплатите им дигнаха и пак се оплакват...СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИ, ДАДОХ ВИ ИДЕЯ, КАК ДА СИ УПЛАТНИТЕ ВРЕМЕТО, УВАЖАЕМИ ДРУРГАРКИ И ДРУГАРИ!
До гост публикува:
18 Декември 2020 | 15:30
Да изчезват, има много учители без работа. Всички са не доволни, но докато влязат в системата хващат всевъзможни връзки, иначе заплатите са им малки, онлайн обучението им беше трудно защото интернет трябва да плащат, сега пък не исках да се връщат. Няма угодия
Gost публикува:
18 Декември 2020 | 14:02
Има решение на проблема:ВЪН ОТ СИСТЕМАТА НА ДРУГАРКИТЕ И ДРУГАРИТЕ, които откажат да влизат в час!!! Когато става дума за увеличаване на ЗАПЛАТИТЕ, първи скачат, когато е да не работят първи скачат...АЙДЕ МАРШ, ЩОМ НЕ ИСКАТЕ ДА РАБОТИТЕ, ПЛЕТЕТЕ ЧОРАПИ ВКЪЩИ!!!

Добавете Вашия коментар

TOP