НЯМА РОНАЛДО, НЯМА МЕСИ: Вижте кои спортисти влязоха в списъка на милиардерите

06 Април 2023 | 08:11
0 коментара
Спорт
България
НЯМА РОНАЛДО, НЯМА МЕСИ: Вижте кои спортисти влязоха в списъка на милиардерите

амо двама от 12-те милиардери в света на спорта са активни играчи, съобщи Forbes, публикувайки новия си списък на богаташите. 

Изданието твърди, че Леброн Джеймс и Тайгър Уудс са единствените спортисти, които успяват да направят своя милиард, докато все още се състезават.

Нетното състояние на Леброн се оценява на един милиард долара, като се очаква той да направи над 124 милиона долара тази година от договора си и сделки като тези с Nike, AT&T, Pepsi, SpringHill, Blaze Pizza и Tonal.

Освен това звездата на Лос Анджелис Лейкърс не смята да се пенсионира през следващата година въпреки своите 38. Кралят има една цел и тя е да играе по едно и също време на паркета със сина си Брони в НБА.
„Трябва да бъда на паркета с моето момче, трябва да бъда с Брони. Или в същия екип, или в мач срещу него“, казва Леброн.

Голф легендата Тайгър Уудс пък направил 1,7 милиарда долара от печалби от наградни фондове и други приходи. Уудс ще участва в своя 25-и Мастърс турнир, от който е излизал победител пет пъти. Преди него Уудс намекна за възможно скоро пенсиониране, като заяви: „Не знам колко още имам в себе си. Голям късметлия съм, че имам крака. Но мобилност и издръжливост – занапред никога няма да е същото. Не мога да се подготвя и да играя толкова много турнири, колкото бих искал, но това е добре и аз съм добре.”Мач Телеграф

Добавете Вашия коментар

TOP