Няма регистрирани нови случаи на африканска чума в Област Благоевград

22 Октомври 2019 | 16:37
0 коментара
Общество

Няма регистрирани нови случаи на африканска чума в Област Благоевград.

Това съобщи областният управител Бисер Михайлов след провелото се заседание на Областната епизоотична комисия, цитиран от  „Фокус“ – Пирин.

Той обясни, че това е установено на база пробите, които са били взети за изследване от диви и домашни свине. Според Михайлов това е много добра новина.

„Другото нещо, което искам да отбележа е, че държавата и правителството стриктно изпълняват поетите ангажименти към стопаните. Тук визирам вече започналите плащания по отношение умъртвените животни в домашните стопанства тип „заден двор“. В края на миналата седмица започнахме изплащането на паричното подпомагане в няколко общини, като най-вероятно напълно ще приключим до края на тази“, каза още Михайлов.

Той припомни, че за улеснение на хората изплащането на сумите става в съответните населени места. Бисер Михайлов изказа специални благодарности към Областна дирекция по безопасност на храните – Благоевград и общинските администрации по места за добрата организация, която правят, за да може хората да бъдат максимално облекчени в рамките на целият процес.

Добавете Вашия коментар

TOP