НЯМА ПРОШКА! НАП глоби механа "Бански хан" и къща за гости "Мацурев хан" в Банско

20 Април 2022 | 16:52
27 коментара
Общество
НЯМА ПРОШКА! НАП глоби механа Бански хан и къща за гости Мацурев хан в Банско

НЯМА ПРОШКА! НАП и ВиК удариха недосегаемите от ГЕРБ в Банско!

Национална агенция за приходите наложи глоби, а може би ще запечати два търговски обекта в курорта Банско. Механа "Бански хан" на бизнесмена Любен Толин и къща за гости "Мацурев хан" стопанисвано от бащата на ексдепутата Александър Мацурев.

Органи по приходите от Главна дирекция "Фискален контрол" към ЦУ на НАП отдел "Оперативни дейности" извършиха проверка относно спазването на данъчно осигурителното законодателство в търговските обекти:

Къща за гости "Мацурев хан", находящ се в гр. Банско ул. "Отец Пайсий" №15, стопанисван от АТИМ ГРУП" ООД. В хода на проверката е установено нарушение: Неиздаване на фискален бон от монтираното в търговския обект фискално устройство, с което дружеството е нарушило разпоредбите на чл. 118, ал.1 от закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС).

Къщата за гости в Банско „Мацурев хан” попадна в списъка на Националната агенция за приходите на подлежащите на запечатване търговски обекти съгласно чл. 187 от Закона за данъка върху добавената стойност.

Имотът се намира на ул. „Отец Паисий” № 15 и фигурира под № 119 в санкционния списък на НАП към 19 април 2022 г.

В Банско приходната агенция е санкционирала и италиански магазин за сладолед, хотел и ски гардероб.

Припомняме, че през месец декември на 2021 година служители на контролен блок към "Водоснабдяване и канализация" Благоевград са посетили търговски обект "Мацурев хан", където открили три водомера. В хода на проверката е установено, че един от водомерите, който е трябвало да отчита израсходваната вода в къща за гости "Мацурев хан" не е регистриран по надлежния ред и не отчитал вярно. От ВиК - Благоевград е наложена санкция от 1600 лева, която е заплатена от бащата на ексдепутата от ГЕРБ-Банско Александър Мацурев.

Другият обект, където НАП установи нарушения в града под "Тодорка" е  механа "Бански хан", находящ се в гр. Банско ул. "Васил Кънчев" №2, стопанисван от фирма БАНСКИ ХАН ООД, къде са установени два броя нарушения по чл. 7а, ал. 1 от Наредба Н-18 и чл. 26 от Наредба Н-18, а именно нередовно фискално устройство, което издава нередовен фискален бон.

Припомняме, че миналата година служители на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД получили информация и съвместно с органите на реда проведоха успешна акция срещу нерегламентирани присъединявания към електрическата мрежа в Банско. В резултат на акцията бе прекъсната незаконно изградена мрежа чрез "муфа" преди електромера в търговския обект "Бански хан".

Източници на Pirinsko.com информираха, че собственикът бе заплашен от енергетиците, че ще пуснат силен ток в мрежата и е възможно да се повредат всички уреди свързани с незаконния ток, и той сам показал къде се намира "муфата" преди електромера.

Кражбите на електроенергия не само понижават сигурността на електрозахранването за редовните платци. Специалисти коментират, че ако се докаже кражбата на електроенергия, глобата която най-вероятно ще заплати собственикът на Бански Хан надхвърля 100 000 лева. Подобни деяния са изключително опасни. Те нарушават целостта на мрежата и може да предизвикат прекъсвания и аварии, от които потърпевши могат да бъдат редовните платци.

Акцията на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД продължава в цялата Югозападна България.

НЯМА ПРОШКА! НАП глоби механа Бански хан и къща за гости Мацурев хан в Банско

Добавени коментари

Братя публикува:
22 Април 2022 | 11:15
Мили ми писарчета, един ли е , двама ли сте или максимум трима, бъдете смирени защото скоро ще ви се случат само “хубави” нещица.
До Всички публикува:
21 Април 2022 | 22:38
Хайде вече весели празници! Стига вече! Всеки да си знае себеси стига вече да гледаме в канчето на другите. Как неви писта вижте какво става по света молете се за мир хора стига вече да се надскачате.
Банско публикува:
21 Април 2022 | 21:35
Статията се отнася за един бивш депутат и един “пестелив” ресторантьор,ама на мишоците тук пак им се привижда Воля и Сдружението.Никой не ви е виновен за собствените ви несгоди,уважаеми.Не търсете врага на друго място!
Бего публикува:
21 Април 2022 | 20:52
Разбрахме! Сичко най,най,най се е събрало у Мацуреви! Най-умен,най-красив,най-образован,най-крадлив,най-лъжлив,най-спестовен...Ми да! Най-крадливите-най-спестовни!То иначе няма как.И ние цел живот се одираме,ама не можем да "спестим" толкова.Оти не можем ни да лажем,ни да крадем.А то се гледа от къде са им доходите.Като си дупетат-никой не те проверява и си крадеш,та крадеш.Ама прави хубаво,че от време на време дарява трохи от краденото,та да го наричат и "дарител"-с чужда пита-помен прави,за да се издига в очите на хората! Така се става "депутат".А кой го напри "народен" представител?!Тези,от които краде!Та нема да е умен,хитър и красив,та крадлив.Ама ние сме лоши,злобни,прости,че не си затваряме очите.И устите.
Драги публикува:
21 Април 2022 | 18:46
Дали всички мишки от партия Воля си плщат всичко или крадът Ддс икрият данци.
Мимито публикува:
21 Април 2022 | 18:43
.
Банскалия публикува:
21 Април 2022 | 18:12
Любчо,за да карат дъщетя ти и зет ти Ауди и БМВ,явно ще пестим като не издаваме фискални бонове на клиентите.Не ѝ ли стигат на Мария Толева-Лазарова парите от Любо Галчев?
Дина публикува:
21 Април 2022 | 17:28
Мацурев е не само по-умен и по-образован от вас, но и по-красив.
До. 1 публикува:
21 Април 2022 | 16:43
Не е омраза защо да не си плащат вода и ток като всички останали та те са по- богати от средностатистическия българин та разбери не е омраза а ненавист към мошениците
1 публикува:
21 Април 2022 | 15:02
омразата съсипва хората!какво ви става хораааа..... само завист! Винаги е имало по-умни, по-красиви,по-богати, по-успешнио! ТЕЖКО НИ С ТАЗИ ЗАВИСТ КОЯТО СЕ СИПЕ
tc 5c публикува:
21 Април 2022 | 14:35
е как па разбра,че ще е по умен и образован от нас
Добре! публикува:
21 Април 2022 | 13:21
Плюйте, плюйте! Ама пак Мацурев ще е по умен и образован от вас! Вие в парламента нингаш няма да стъпите, балъчета!
Ха-ха-ха-а-а! публикува:
21 Април 2022 | 13:16
Верно е,че Мацурев винаги е на върха! Ама не казвате на кой връх? На Тодорин ли,на Вихрен ли? Оти май-май е на връо на Куро!
Дина публикува:
21 Април 2022 | 13:13
Я си защитавам г-н Мацуркин.Той е нашият лидер.Той е нашият ангел.Он баща му е лашият! Сашко се е "прегърбил" да оправя "народните дела",а вижте старият с какво се занимава? Лошо за Сашко да не думате,оти кье ви отрежем язиците! Той сега има толкова работа да върши... Нека само да си поправи тротинетката!И да си купи каска за нея.
мафията вън от банско публикува:
21 Април 2022 | 11:05
да истина е влезте в сайта на нап под номер 119 алоооооооооо герб какво става вожда се е нацапал и по ушите къде е промяната борисов не им се доверявай ама и ти си с джипсовете затова ванка мафията от банско
ГЕРБ Банско номер 1 публикува:
21 Април 2022 | 08:02
ние сме ГЕРБ Банско ние сме номер 1 с нашия вожд сме сила ние сме ГЕРБ Банско
Хаха публикува:
21 Април 2022 | 03:59
Ебете си майката, завиждайте и злобейте ама Мацурев винаги ще е на върха
Жълта преса публикува:
20 Април 2022 | 22:52
Жълта преса хаха
Никола публикува:
20 Април 2022 | 22:10
Понеже Мацурев е по образован, успял и ерудиран, дай да го плюем. Жалки сме като нация..
Добринишченин публикува:
20 Април 2022 | 21:03
Че фанете Мацурев ама че го фанете за УЯ! Завиждайте му ама пак е повече от вас!
karrot публикува:
20 Април 2022 | 20:35
цепи лепи вулканизатор ай сега проверка от а до я и ще му цъфнат лекетата
Марешки публикува:
20 Април 2022 | 20:06
Фалшиви новини, фалшиви доноси от още по-фалшиви хора. По- продажни и крадливи хора от Икономови, Колчагови и Ангелинини няма, те тръгнали да пишат лъжи за хората, къде са тези актове явно само те си знаят, зощото друг не знае за тези актове, още повечее това е подсъдимо и НАП няма право да изнася такава информация. Новите Стари Политици на Банско
Ирена Колчагова публикува:
20 Април 2022 | 19:32
Мъжът ми Влади Колчагов (Сарошино)и Любовника ми Гого Иконов Педала Плащат Яко!!!Па ние какво ддс крадем немате си напредстава
Блг публикува:
20 Април 2022 | 19:18
Бриндо, пак поръчкова статия!!
Коце Дунин публикува:
20 Април 2022 | 17:37
Това е поръчкова журналистика. Няма по-чисти хора от посочените в статията. Работят единствено и само за благото на народа и развитието на град Банско. Всички които твърдят обратното са хейтъри. Те и за Джипсовете говорят, че са некоректни, че крадат през обществени поръчки с фирма "АВОН-5" ООД, но това не отговаря на истината. Всички те се занимават с благотворителна дейност и помагат на всеки нуждаещ се. За пример може да се посочи активността на бившия депутат Александър Мацурев - когато има избори става много отзивчив, излиза по улиците, среща се с хората, изслушва им проблемите и т.н. Недейте ги излага по този грозен начин.
ГЕРБ публикува:
20 Април 2022 | 17:37
АНДРЕЙ НОВАКОВ КАКВО СТАВА И ТОВА ЛИ НЕ Е ВЯРНО И ЗА ТОВА ЛИ НЕ ЗНАЕШ ДЕТО КАЗВАШЕ НА КОЛЕГИТЕ ОТ ЕВРОПАРЛАМЕНТА НЕ ЗНАЕШ А ЕМИ ЕТО ТОВА ВИ Е ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА ГЕРБ В БАНСКО ТОВА СТЕ ВИЕ ВИШТЕ СЕ А ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ МУТРИТЕ ЛЕЖАЛИ В ЗАТВОРА СА МУ ПОКРОВИТЕЛИ НОВАКОВ ПРОПАДНАХМЕ ГЕРБ ЗАРАДИ ТАКИВА ЛИЦЕМЕРИ КАТ ПОСАДИХМЕ КОРЕНИТЕ НА РУПИТЕ АМА СКОПЕНИ ДРАВЧЕТА СТАНАХМЕ ЗА СРАМ И С ТИЯ ИСТОРИИ В РАЗЛОГ ПРОСТО СМЕ ЗАГИНАЛИ ДАНА САВЕКЛИЕВА ЛИ ЩЕ ВДИГА НА ГЕРБ САМОЛЕТА НАПРАВО УДАРИХМЕ ДЪНОТО НОВАКОВ ВЕЧ СЕ ЗАМИСЛЯМ ДАЛИ ДА НЕ НАПУСКАМ ЗАЩОТО СЕ ОТВРАЩАВАМ ОТ ПРОСТОТИИТЕ НА МАЦУРЕВ
истината е на яве публикува:
20 Април 2022 | 17:20
явно и господ си знае работата трите заведения които работеха по време на пандемията в банско бяха бански хан мацурев хан и воденицата на лазар е има господ. не маркираха работеха незаконно полицията ги пазише и сега какво стана хем ги хванаха хем на лазето парите откраднаха абе лоша работа не маркиране ток вода неспазване на законите на държавата и са какво става тези дето требеше да дават пример дето се кълне във всичко мило сашо мацурев езлезе най учзвим . е това е бугарино требе промер морал интелект афторите а алекс нема как да го има с братята там е всичко камерафт.

Добавете Вашия коментар

TOP