НЯМА ПРОШКА! Банско е поставен под тотална карантина

17 Март 2020 | 19:29
0 коментара
Общество

Зимният курорт Банско е поставен под тотална карантина.

Националният оперативен щаб предлага на правителството да вземе по-крути мерки спрямо град Банско. Причината е, че в града са регистрирани три случая на коронавируса и зимните курорти са изключително опасно място за разпространяването коронавируса. Това заяви проф. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА и Националния оперативен щаб.


„В Банско наблюдаваме тревожна тенденция към нарастване на заболяването. Щабът излезе с предложение към изпълнителната власт за възприемане на по-крути мерки спрямо Банско“, каза той.
Въвеждат се следните мерки:
Забранява се излизането на всички жители без основателна причина, с изключение на магазини за хранителни стоки, банки, бензиностанции.
Забранява се влизането и излизането на автомобили с изключение тези, които зареждат хранителните магазини.
Жителите на града, които в момента по някаква причина отсъстват, ще могат да се завърнат в Банско до 20.00 часа на 18 март.


Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че се предприемат всички законови мерки за изпълнение на заповедта. Мерките целят да минимизират да намалят разпространението на заразата.
На територията на курортния град към момента има 200 чужди туристи в хотелите.
Мерките се налагат за две седмици.


Кореспондентът на БГНЕС от региона предаде, че блокадата на курортния град вече е започнала. Полицията изгражда контролно-пропусквателни пунктове на входовете и изходите на Банско. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP