Няма почивен ден за интриганството! Проф. Анастас Герджиков закова Татяна Дончева в ефир: Тя лъже!

02 Октомври 2021 | 20:39
0 коментара
Общество

Татяна Дончева лъже!

Това обяви ректорът на СУ и кандидат за президент проф. Анастас Герджиков, който се включи директно по телефона в ефира на БНТ, за да опровергае фейкновина, която Татяна Дочева изрече.

 

Устата юристка, която сътвори куп скандали и интриги в 46-ото Народно събрание, пусна в разговора си с водещия Георги Любенов един фейк, който се разпространява в социалните мрежи, и изчете уж похвално слово от проф. Герджиков  по адрес на бившия премиер Бойко Борисов по време на удостояване с титлата "доктор хонорис кауза" на СУ.

 

Така Дончева се опита да обясни защо ГЕРБ са решили да подкрепят ректора на СУ проф. Анастас Герджиков за президент. 

По думите й ГЕРБ са го номинирали, защото това е израз на отношенията между партията и професора, които датират отдавна. ГЕРБ имали заслуги за избора му за ректор на СУ,  а пък той проявявал почит и любов  към Борисов, изтърси Дончева в познатия й стил на интригантство.

"Проф. Герджиков ще е невъзможен за съставяне на правителство, защото няма никакъв политически опит. Партиите на протеста опитват да минимализират влиянието на Бойко Борисов и ГЕРБ. Проф. Герджиков произнесе слово, когато Бойко Борисов става "доктор хонорис кауза", каза лидерът на Д-21. 

Дончева с апломб прочете разпространявана в интернет фейк реч на ректора, произнесена, според нея, по време на удостояването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов със званието "Доктор хонорис кауза” на Алма матер. "Герджиков е ортодоксален гербаджия, който няма нужда да бъде партиен член", заключи Дончева. 

 

Веднага проф. Герджиков поиска включване в ефир и заяви рязко и категорично: Татяна Дончева лъже!  Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил слова за него, нито съм го славословил. Очаквам г-жа Дончева веднага да ми се извини". 

Дончева се оправда, че го е прочела в интернет, обеща да провери и ако не е вярно, да се извини. Фейк новината идва от фалшивия сайт на Арман Бабикян „Информиран. нет“,

 

А проф. Герджиков репликира: "Виждам, че надписът на екрана отдолу е: „Кой ще управлява“. Ако г-жа Дончева събира информацията си в интернет, то би било по-добре тя да не управлява“.

 

"За два дни вече три пъти бях залят с помия, още преди да обявя официално кандидатурата си за президент", каза още Герджиков. И обяви, че повече по темата за кандидатурата си ще говори през следващата седмица. 

 

По-късно Татяна Дончева се извини на проф. Герджиков във Фейсбук.

 

"Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването "Денят започва" по БНТ, че под негово ръководство Софийският университет "Св. Климент Охридски" е направил Бойко Борисов доктор хонорис кауза", написа тя в социалната мрежа.

Татяна Дончева пожела успех на проф. дфн Анастас Герджиков в кандидат-президентската му кампания.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP