НЯМА КЪСМЕТ! Куп пропуски, греда, червен картон, ВАР и нова загуба на Пирин!

26 Август 2023 | 08:50
1 коментара
Спорт
България
НЯМА КЪСМЕТ! Куп пропуски, греда, червен картон, ВАР и нова загуба на Пирин!

Ботев Враца победи Пирин с 1:0 в мач от 7-я кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата бе автогол на Илиан Костов. Двубоят бе равностоен, но още през първата част от "орлетата" бе изгонен Аймен Суда след грубо нарушение срещу Момчил Цветанов. След тази победа Ботев Враца има шест точки и е на 12-о място, докато Пирин остава на незавидната 9-а позиция с едва един пункт на сметката си.

Първата добра възможност в срещата дойде още във втората минута, когато Иван Тасев направи чудесен пробив от десния фланг и центрира, но след удар с глава на футболист на домакините Федерико Рубио успя да направи феноменално спасяване с една ръка. Малко след това Даниил Кондраков напредна брилянтно, като реши сам да завършва атаката с удар от далечно разстояние, но топката се отклони от левия страничен стълб на Рубио. Късмет за Ботев Враца.

В 14-а минута Аймен Суда направи много грубо и опасно влизане, след което съдията покаже жълт картон, но след това провери ситуацията с ВАР и прецени, че нарушението е за червен картон, а Пирин остана с 10 човека.

Малко след това Иван Тасев получи великолепен пас на празна врата, като бе задължен да отбележи, но не успя да уцели вратата. Шокиращ пропуск на футболиста на Пирин!

В 38-а минута гостите организираха добра атака, при която размениха бързи подавания на границата на наказателното поле, а Браян Переа стреля с левия си крак, но топката премина встрани от дясната греда на Ковальов. Малко преди края на редовното време за първата част Спас Георгиев бе на чудесно позиция, след като получи от Момчил Цветанов и опита удар от малък ъгъл, но Ковальол успя да отрази.

В началото на второто полувреме Стефан Велев опита силен удар след статично положение, но не успя да уцели вратата. В 68-а минута Ботев Враца можеше да отбележи! Браян Переа намери по прекрасен начин Марко Мажуга очи в очи с вратаря на домакините, но Ковальов успя да спаси страхотно с крак.

В 74-а минута Жан Пиер Да Силва направи чудесен пробив по левия фланг, след което стреля с десния крак, като изненада донякъде Ковальов, който обаче успя да спаси. Само пет минути по-късно Мартин Смоленски бе забравен в противниковото наказателно поле, като овладя топката, обърна се и отправи удар, който рикошира в Илиан Костов и попадна във вратата на Пирин - 1:0 за Ботев Враца.

В добавеното време на срещата Марко Мажуга отново получи шанс да излезе очи в очи с вратаря на Пирин, но Ковальов пак се справи, като направи чудесно спасяване.Пирин спорт

Добавени коментари

хаха публикува:
26 Август 2023 | 12:40
Къв късмет бе. Имахме 2 пропуска в началото, после ни счупиха и ако не беше Ковальов отивахме на петорка. Това като фейсбук постовете на клуба "Пирин изпусна Ботев", въпреки че ние имахме 2 удара във вратата, а Ботев 23.

Добавете Вашия коментар

TOP