НЯМА КРАЙ! Изцепката на Методи Бачев в Черниче предизвика напрежение между кмета на Симитли и ген.Радев

10 Октомври 2016 | 20:22
3 коментара
Общество
НЯМА КРАЙ! Изцепката на Методи Бачев в Черниче предизвика напрежение между кмета на Симитли и ген.Радев

НЯМА КРАЙ! Изцепката на Методи Бачев в Черниче стана за подигравка в цялата държава. Няма ден в национална телевизия да не се спомене Симитли, Черниче, Апостол Апостолов, Бойко Борисов, "Агромах" и т.н.

Радев за "генерал с пола": Може би Борисов има предвид кмета на Симитли. Това каза пред медиите кандидат-президентът по време на посещението си в Хасково.

На въпрос от журналисти, дали се чувства като „генерал в пола“, Радев заяви:

„Казвайки това, генерал Борисов може би е имал в предвид друг случай - с кмета на Симитли“. Вчера при откриването на кампанията на ГЕРБ Борисов заяви, че не си е слагал пола и не знае как изглежда, но генерал с пола му звучи смешно. Скандалът с кмета на Симитли Апостол Апостолов избухна в края на август след появило се скандално видео, в което се вижда тържество на площада в симитлийското село Черниче, където шефът на строителната фирма "Агромах", Методи Бачев, видимо подпийнал, се провиква на всеослушание: "Кметът на Симитли, Апостол Апостолов, е е*ал премиера Бойко Борисов", съобщава OFFNews.

ДРЕСКОДЪТ НА ЕДИН ГЕНЕРАЛ В ОБРЕЧЕНАТА МУ КАМПАНИЯ снимка 1

Този коментар на генерал Румен Радев възмути кмета на община Симитли Апостол Апостолов, който направи официално изявление в сайта Simitli info.

Pirinsko.com публикува изявлението на кмета А. Апостолов без редакторска намеса:

ДРЕСКОДЪТ НА ЕДИН ГЕНЕРАЛ В ОБРЕЧЕНАТА МУ КАМПАНИЯ

Чета и не вярвам на очите си. Генерал от ранга на този, който го издигнаха за президент,  да ме издига до висота с генералски чин! Че той няма такива правомощия.

 
Чета и не вярвам на очите си. Сериозен уж човек, претендиращ за достоен да бъде държавен глава, да прави безпочвени препратки, опитвайки се да води кампания?? 
Генерал Радев, в безсилието си да противостои на кандидат-президенти, негови опоненти и премиера, се изложи съвсем с опитите си да ми сложи пола… и то в самото начало на кампанията…
Радев за "генерал с пола": Може би Борисов има предвид кмета на Симитли – чета в един информационен сайт. Чета и не вярвам на очите си.
„За мен няма значение опонентът насреща. Важно е доверието на българския народ. Не се притеснявам от никой“, чета част от изявлението на генерала, кандидат-президент. Притеснява се вероятно от собственото си безсилие.
 
На въпрос от журналисти, дали се чувства като „генерал в пола“, Радев заяви: „Казвайки това, генерал Борисов може би е имал в предвид друг случай - с кмета на Симитли“. 
?? Не разбирам генерале, къде е логиката ви, какъв е смисълът? Отказвам да се задълбочавам в размисли да я търся. Само ще ви кажа едно: 
Уважаеми генерал Радев, аз, за разлика от вас, съм избираем. Вече 15 години нямам загубени избори в общината ни. 
 
А с необяснимото, безумно поведение, проява на безсилие, безгласен вопъл, вие губите и неколцината си поддръжници в община Симитли. 
И все пак успех на изборите. Знайте, народът не е войник. Избори се печелят, показвайки себе си и качествата, с които претендирате за достоен да бъдете избран за поста, за който искате народното доверие. Но ако ги няма пък и тези качества си оставате само смешното войниче Швейк Радев... с генералски пагони разбира се...
 
Апостол Апостолов,
Кмет на Община Симитли
Kpacи Paдĸoв отнесе глoба зapaди участието си на мегаcĸaндaла в симитлийското село Черниче снимка 2
 

За пореден път строителната империя “Агромах” бе набъркана в скандал, но този път със селски привкус, гарниран с чалга, домашна ракия и мезета.

 

Припомняме, че на кукерски събор в симитлийското с. Черниче шефът на групата фирми под името “Агромах” Методи Бачев грабна микрофона и пред стотици гости на курбана изрече нецензурни думи за кмета на Симитли Апостол Апостолов и премиерът Бойко Борисов.

Резилът на Методи Бачев обаче дойде малко след 23:00 часа, на 19.08.2016 год., когато в свое обръщение към актьора Краси Радков и под въздействието на алкохола, на микрофон на всеуслошание заяви: „Краси искам да ти кажа, че кмета на Симитли е  "е*ал"  Бойко Борисов. Така вместо смях, сред присътващите се чуха възклицания на недоволство от поведението на строителния бос.

„Това е нечувано, този за какъв се има, как може такива неща, някой да му вземе микрохфона, на каква дрога е”? Това бяха само част от коментарите, с които хората на събора обсипаха М. Бачев.

Най – шокиращото от всичко обаче бе, че непресметнатото иказване стана пред очите на трима представители на органите на реда, които бяха „специално ангажирани” да охарняват меропирятието. Какво са докладвали тримата полицаи на началника си остава да разберем след вътрешната проверка на МВР.

 

Видеото бе качено 11 дни по-късно в медия Pirinsko.com, а полицията започна проверка срещу собственикът на сайта Иван Хамбарджийски-Бриндо и бизнесменът Методи Бачев.

Двамата писаха обяснения. Бриндо даде показания как се е сдобил с видеото и дали е рекетирал Бачев за 10 хил. лева, за да му осигури медийно спокойствие.

Бачев пък бе задържан, за да обясни защо е казал нелицеприятните думи за кмет и премиер.

Всъщност 43-годишният Методи Бачев не за първи път попада във фокуса на подобни скандали на маса. Преди няколко години бе съден, а накрая оправдан за побой над момче в дискотека. Получи обаче наказание за дребно хулиганство, защото бе хванат да кара джипа си по пешеходна зона в Благоевград. Сега след скандалния видеоклип отново го проверяват за хулиганство. Прокуратурата вече отказа да разследва думите му на селския събор.

 

Чакат се още уволнения заради скандалния запис след появата му от селския събор и бързите арести на Бачев и Хамбарджийски последва и сваткавична оставка на директора на ОД на МВР в Благоевград Росен Танушев.

Поводът министър Румяна Бъчварова да му поиска оставката е превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани. Разпоредена е проверка в дирекцията, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия. Гневът на министърката бил предизвикан от арестите на двамата, с което служителите на реда са се престарали и презастраховали, говорят в полицейските среди.

 

След края на проверката не се изключва да има още уволнени и наказани служители, които са свързани със задържането.

 

Под сурдинка в Областния център се коментира, че разследващите полицаи са разпитвали свидетели избирателно, както и насочвали свидетелите в показанията с цел прикриване на обективната истина а именно: "Другите до сега, които дадоха показания написаха в обясненията си, че са били там но не са чули нищо, защото е било много шумно". Освен това основен свидетел, който е пряк участник в тържеството провело се вечерта на 19.08.2016 год., в село Черниче е разпитан в офис в центъра на Благоевград, а не в РУП-Благоевград, което е показателно че полицията разпитва избирателно. 

 

Както БГНЕС съобщи, че полицейските служители са притискали свидетели на изреченото от Бачев да посочат, че такова нещо той не е казвал, въпреки, че над 1000 души са го чули. Всичко това полицаите са правили с цел да излезе, че Бачев е невинен, а записът е манипулиран. Оказва се обаче, че същият запис вече е занесен в столицата, на когото и където трябва и е установено, че Бачев действително е произнесъл тези думи по отношение на премиера и че записът не е манипулиран.

 

"Не може един човек, признат бизнесмен, който дава на хиляди хора заплати, да дава такъв пример пред над хиляда човека. По този начин Иван Хамбарджийски – Бриндо обясни пред bTV защо е качил на сайта си скандалното видео, в което шефът на „Агромах” Методи Бачев обяснява по време на тържество, че кметът на Симитли е бил в интимни отношения с премиера Бойко Борисов.

 

Кадрите се появиха дни след кукерския курбан в с. Черниче. Обяснението на Хамбарджийски – очаквал бизнесменът публично да се извини или органите на реда да се самосезират, защото на място имало трима полицаи.

„Трябва да имаме отношение към кмет, президент, премиер”, подчерта авторът на видеото. "Нито съм изнудвал, нито пък видеото е манипулирано, неща в които съм обвинен от лицето Бачев", бе категоричен Хамбарджийски и допълни, че Бачев посочил дата за изнудване 18.08.2016 год., а записът е направен на 19.08.2016 год.

 

ВИДЕОТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК: https://www.youtube.com/watch?v=uzC9KPbRUdE

Добавени коментари

иван-хасан публикува:
11 Октомври 2016 | 19:37
Апостоле , печелиш с помаците от Осеново и циганите от Крупник . В Симитли си загубен!
Соня публикува:
11 Октомври 2016 | 10:34
Няма нужда да прави гладни разходки Радев-Генерала в поличка до Община Симитли. 100% гласовете на хората от Община Симитли ще са за ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ - Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА. Това е правилният човек. На 01.10.2016 год. от 10.00 часа на стадион "Септември" ще дойде Президента, заповядайте мили хора от общината.
Мая Николова публикува:
11 Октомври 2016 | 08:58
Радев с тези изцепки ще имаш 50 гласа в Симитли по леко по кротко по спокойно не може така това не е бучни прачка пи вино...При нашия кмет нема 4-5 той като каже нещо си държи на думата нема защо да идваш в Симитли да си губиш времето за агитация тук в общината ще спечели майката на българите Цецка Цачва...

Добавете Вашия коментар

TOP