Няма да удължават ваканцията в Пиринско, учениците се връщат в клас на 12 март

10 Март 2020 | 18:40
3 коментара
Общество

Няма да удължават ваканцията в Пиринско, учениците се връщат в клас в четвъртък -12 март.

Това стана ясно от думите на д-р Веселка Мончева, която заяви, че броя на заболелите лица към момента от грип е доста малък.

Тази сутрин пък, министърът на образованието Красимир Вълчев информира, че всяка област сама ще решава дали ваканцията на учениците ще се удължава или не.

Вълчев коментира и възможността пропуснатият материал да бъде наваксан с отмяна на пролетната ваканция.

„Мислим върху всички варианти, но този вариант е на дневен ред. Средно 10 са дните, в които децата са отсъствали. В системата има резерв в учебните програми за преструктурирани. Това ще е за сметка на упражненията, които се провеждат”, обясни министърът.

Добавени коментари

Николова публикува:
11 Март 2020 | 10:38
В киното за два часа - през стол, а в училището - за цял ден, децата едно до друго, за да си разменят вируси, които и учителите ще си отнесат по домовете. Ужас и безумие!
Илиева публикува:
10 Март 2020 | 19:13
Оставете децата вкъщи поне до края на седмицата. Тяхното здраве е по-ценно от пропуснатия материал, който може да се навакса.
112 публикува:
10 Март 2020 | 18:54
Всички се пазят депутати ,министри,съдии,а пък децата в пъкала да се изпозаразат.НаНали не мислите,че в училище на всяко междучасие ще се дезинфекцира. Това е само фиктивно. Жалко за дечицата.

Добавете Вашия коментар

TOP