Няма да има компенсации за общините, социалните структури и храмове за високите сметки за ток

10 Март 2022 | 16:05
0 коментара
Бизнес
Няма да има компенсации за общините, социалните структури и храмове за високите сметки за ток

Парламентът отхвърли проекта на решение на ГЕРБ-СДС за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар, сред които попадат, общините, социалните структури, образованието, здравеопазването.

Предложението беше прието само депутатите на ГЕРБ. Възраждане и ДПС, против бяха 8 депутати, управляващата коалиция се въздържаха и не гласуваха. Не беше прието  и предложението на Рамадан Аталай гласуването да бъде предавано по БНТ 2 и БНР. 

По време на дебата бившият енергиен министър Теменужка Петкова упрекна мнозинството, че дълго време решението на парламента за държавна помощ е било отлагано и призова депутатите да го подкрепят. Депутатът от "Продължаваме промяната" Николай Ангов заяви, че механизмът, който ГЕРБ предлага не е необходим. "Вие предлагате 100-процентова компенсация към бюджетни разпоредители. Всеки един от тях, при необходимост, може да се обърне към принципала за допълнителни средства и това е начинът, който ние сме възприели, за да помогнем на тези бюджетни разпоредители да се справят с цените на тока", отговори той. 

Добавете Вашия коментар

TOP