Новоизбраните пирински депутати от „Продължаваме промяната” със завидно имотно състояние, само К. Стойков от Петрич гол като пушка

18 Февруари 2022 | 07:12
2 коментара
Общество

Новоизбраният депутат от „Продължаваме промяната” в Благоевград Владимир Табутов поведе класацията по имотно състояние сред народните представители от региона. Това се чете в декларациите му, които бяха отворени вчера от Комисията за конфликт на интереси заедно с тези, подадени от колегите му в 47-ото НС.

Към датата на избирането му за народен представител – ноември 2021 г., Табутов е декларирал участие в 8 търговски дружества и 5 сдружения. В списъка са „Хек Солар” ЕООД, където държи 100%, „Бельово” ООД /50%/, BK UKRHAUSE LTD /100%/, Ingeneria y construccion HEC Chile Limitada /50%/, SOLAR CHILE LIMITADA /50%/, CONSTRUCCIОN Y MANTENIMIENTO HEC, SOCIEDAD DE RESPONSABILIDAD /50%/, Solar Energy Company LLC /40%/ и HEC Solar Energy Pty Ltd /50 %/. Табутов има и завидна обществена дейност като член на УС на Сдружение “Гражданска инициатива за активна демокрация” и Сдружение “Обединен спортен клуб Рестарт”, председател на УС на Сдружение “Обединен футболен клуб Пирин” и член на управителните съвети на Асоциация за производство, съхранение и търговия на ел. енергия и Сдружение “Съюз на производителите на екологична енергия – БГ”.

Впечатляващо е и имотното състояние на младия политик, който е роден през 1983 г. Той има спестени 160 000 лв. и 700 000 долара, и изплаща ипотечен кредит в размер на 581 000 лв. Табутов е декларирал и собственост от 40 000 акции в Хидроенергийната компания, където доскоро беше съдружник със собственика на фирмата Иван Чапов. През 2019 г. Табутов и съпругата му са си купили апартамент от 189 кв.м в София, за който са броили над 150 000 лв.

И съпартиецът на Табутов – Андрей Гюров, влиза в парламента сравнително добре финансово обезпечен. Гюров е декларирал 64 000 лв. и 18 500 евро спестени плюс инвестиционен заем от 85 000 евро. Има 2% дялово участие в „Йонтех инженеринг“ ООД, а миналата година си е купил мезонет в Благоевград от 134 кв.м срещу 190 000 лв. Дотогава със съпругата му са били собственици само на 2 апартамента в София, части от нива в Благоевград, автомобил БМВ и мотоциклет.

И третата депутатка от ПП – гоцеделчевката Екатерина Димитрушева, има къде да живее. На нейно име се водят части от 2 къщи и апартамент в Гоце Делчев и от вила в Ковачевица, и по половин апартамент и гарсониера в София. Юристката кара стара кола и държи на влог 14 000 лв.

Последният новоизбран депутат от Пиринско – петричанинът Костадин Стойков, който влезе в 47-о НС от ГЕРБ, обаче е гол като пушка. И в двете му декларации – имотната и за конфликт на интереси, няма попълнена нито една графа.

ВАНЯ СИМЕОНОВА/в.Струма

Добавени коментари

мдааа публикува:
18 Февруари 2022 | 12:07
А какво да кажем за статията за дълга от 29 млн.лв. Всички коментари бяха на недоволни граждани, триеше, триеше и накрая просто блокира коментарите под статията. Ясно е на кой служи тая "медия".
Буден публикува:
18 Февруари 2022 | 08:37
Триеш ли, триеш ли БРИНДО? Защо триеш? КОЙ ПАЗИШ?Цяла седмица триеш коментари боклук мръсен. Недобно ти е или се СРАМУВАШ от ИСТИНАТА за жена ти и за това че си рекетьор? Скоро ще отпатуваш на едно ПО-ХУБАВО МЯСТО! Ся да кажем как Миглена Думанова от Банско и Мария ЧОбанова от баня им скъса путките Илко Стоянова.

Добавете Вашия коментар

TOP