Новогодишна сурвачка: Цените на такситата в Благоевград скачат

29 Декември 2023 | 12:31
1 коментара
Бизнес
Благоевград
Новогодишна сурвачка: Цените на такситата в Благоевград скачат
С мнозинство от 29 гласа "За“ общинските съветници приеха още увеличаване на максималната и минималната тарифа за пробег на такситата, както следва: Минималната сума за пробег ще е 0,99 лв., а максималната – 1,40 лв. за дневна тарифа и 1,19 лв. - 1,40 лв. за нощна тарифа.

Както писахме вече, на сесия днес бе решено от новата 2024 година от 1 януари данъкът за недвижимите имоти в Благоевград ще се увеличи от 1.9 на 2,5 промила, а на данъка за възмездното придобито имущество – от 2.4 на 3 промила. Такса "Смет“ също се повишава като от 2,1 става на 2,5 промила върху данъчната оценка на имотите.

По време на сесията на местния парламент кметът Методи Байкушев обясни, че повишаването на таксите и данъците е една от стъпките за финансовото стабилизиране на Община Благоевград. Планът за финансово стабилизиране на Община Благоевград включва още: съкращение на разходите за администрация и второстепенни звена; съкращение и контрол на разходите на общинските предприятия; съкращение на разходите и контрол на проходите от общинските дружества; увеличение на проходите от общинската собственост; финансова дисциплина на разходите за фестивали, заря, цветя; привличане на инвеститори; европейско финансиране; национално финансиране.
 

Добавени коментари

Бриндо публикува:
29 Декември 2023 | 14:50
МАФИЯ

Добавете Вашия коментар

TOP