Ново затягане на карантината в България

15 Април 2020 | 17:55
0 коментара
Общество

“Да се събират повече от 2-ма души не е позволено”.

Това заяви Венцислав Мутафчийски на пресконференцията в Министерски съвет.

“Много хора чувстват, че сякаш свобоната да се придвижват е накърнена, но ние сме длъжне да запазим и да се грижим за живота на хората.

Получавам по 100 имейла и нямам физическа възможност да отговоря. Няма да отговарям вече на нито 1”, каза още председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. “Целият свят пламти като пожар, а ние се разхождаме, моля ви”, възмути се той.

“Тези мерки не са, за да унижават хората, затова и маските са задължителни за болни хора, за всички други лица са препоръчителни, въпреки че създават фалшива сигурност и съвсем не са гаранция, че ще се предпазите”, коментира още ген. Мутафчийски.

“Най-масовото нещо в българския народ е неговият телефон. Възможно е да се въведат допълнителни мерки с SMS уведомяване. Ние следваме добрите практики, които се въвеждат в света. Това е нестандартна ситуация, няма как със стандартни мерки да бъде преодоляна.

Получаваме много сигнали от възмутени граждани и работодатели, има огромни неудобства в тази насока, ние също имаме семейства и изпитваме неудобства, но това е единственият начин да се спасим”, заключи шефът на ВМА.

Източник: zajenata.bg

Добавете Вашия коментар

TOP