Ново полудяване на времето-35 градуса след дни, а после пак много дъжд

19 Юни 2023 | 14:51
0 коментара
Любопитно
България
Ново полудяване на времето-35 градуса след дни, а после пак много дъжд
През следващите дни в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и главно в планинските райони са възможни изолирани краткотрайни валежи.

Над Източна България облачността ще е често значителна, във вторник сутринта, а в сряда около и след обяд на места ще превали. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен, във вторник от североизток, в сряда ще се обърне от северозапад.

Максималните температури ще са между 25° и 30°. В четвъртък и петък в цялата страна времето ще е предимно слънчево, а вероятността за валежи намалява. Вятърът ще е слаб от североизток. Затоплянето ще продължи. В събота денят ще започне с предимно слънчево време, максималните температури ще са между 30° и 35°. По-късно след обяд и през нощта срещу неделя с ориентиране на вятъра от северозапад ще прониква хладен въздух.

Над крайните западни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, възможни са и градушки. В неделя валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на повече места в Северна и Западна България. Температурите там ще се понижат с 4-5 градуса.

"В периода 26-30 юни нови значителни валежи и опасност от наводнения", съобщиха от своя страна във Фейсбук от Meteo Bulgaria.

Добавете Вашия коментар

TOP